Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Helsingin käräjäoikeus käsittelee suljetuin ovin murhasyytteen - eno puukotti jouluaattona seitsemänvuotiaan kuoliaaksi - lue yön uutiskooste

Helsingin käräjäoikeudessa alkaa tänään Arabianrannan murhasyytteen käsittely. 37-vuotiaan miehen syytetään puukottaneen jouluaattona kuoliaaksi siskonsa seitsemänvuotiaan pojan.

Syytetty on ollut mielentilatutkimuksessa. Kuulustelussa hän on kertonut harhoistaan, jotka hänen mukaansa myötävaikuttivat tekoon.

Koko käsittely järjestetään ilman yleisön läsnäoloa. Syynä on muun muassa tarve salata uhrin ja tämän perheen yksityisyyttä sekä syytetyn terveystietoja.

Uutissuomalainen: Ajokortitta ajavia jäi viime vuonna kiinni aiempaa enemmän

Ajokortitta ajamisesta jäi viime vuonna kiinni selvästi edellisvuosia enemmän kuljettajia, kertoo Uutissuomalainen. Poliisin tilastojen mukaan kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta jäätiin vuonna 2018 kiinni vajaat 24 500 kertaa.

Se on noin pari tuhatta eli 9 prosenttia enemmän kuin 2017. Ennen viime vuoden piikkiä kortitta ajamisesta kiinni jääminen oli pysynyt tasaisena viitisen vuotta.

Suhteessa eniten kortitta ajoja kirjattiin Iissä Pohjois-Pohjanmaalla, tuhatta asukasta kohden 13,6. Koko maan keskiarvo oli 4,5.

Vain viidesosa suomalaisista uskoo työllisyys- ja talouskasvun paikkaavan hallituksen pysyvien menojen lisäykset

Viidesosa suomalaisista uskoo työllisyys- ja talouskasvun riittävän paikkaamaan julkisen talouden 1,2 miljardin eurojen menojen lisäyksen, selviää Kunnallisalan kehittämissäätiön teettämästä tutkimuksesta. Enemmistö epäilee ja reilu neljännes ei pysty ottamaan kantaa asiaan.

Suomalaisista vain kuudesosa uskoo julkisen talouden olevan vuonna 2023 tasapainossa.

Tutkimuksen on toteuttanut Kantar TNS. Tutkimusta varten on haastateltu noin tuhatta henkilöä 7.–13. kesäkuuta.

Enemmistö suomalaisista suhtautuu kielteisesti valtion omaisuuden myymiseen käytettäväksi kertaluonteisiin investointeihin ja kokeiluihin. Viidesosa uskoo valtion omaisuuden myymiseen.

Savon Sanomat: Joka kolmas metsäpalo olisi vältetty varoitusta noudattamalla

Joka kolmas metsäpalo olisi estetty viime vuonna, jos ihmiset olisivat noudattaneet metsäpalovaroitusta eli välttäneet avotulen tekoa metsään tai sen lähelle metsäpalovaroituksen ollessa voimassa. Asiasta uutisoi Savon Sanomat Pelastusopiston valtakunnallisen selvityksen perusteella.

Myös isoimmista eli yli viiden hehtaarin laajuisista metsäpaloista noin joka neljäs olisi jäänyt syttymättä.

Suomessa paloi viime vuonna pinta-alaltaan eniten maastoa 12 vuoteen. Vain osa maastopaloista levisi varsinaiseen metsään.

Saksalaisen Ursula von der Leyenin nousu komission johtoon ratkeaa tänään

Euroopan parlamentti äänestää tänään illalla komission seuraavasta puheenjohtajasta. Jäsenmaiden ehdokas tehtävään on Saksan puolustusministerinä toiminut Ursula von der Leyen.

Ratkaiseva äänestys on tänään illalla kello 19 Suomen aikaa. Von der Leyen tarvitsee tuen 374 europarlamentaarikolta eli yli puolelta paikkansa ottaneista mepeistä.

Edellisen viisivuotiskauden tehtävää on hoitanut luxemburgilainen Jean-Claude Juncker.

Historiallinen Apollo 11 -kuulento lähti matkaan 50 vuotta sitten

Apollo 11 laukaistiin historialliselle kuulennolleen 50 vuotta sitten. Neljä päivää laukaisun jälkeen toteutui yksi ihmiskunnan hurjimmista unelmista, kun lento laskeutui Kuun pinnalle. Pian sen jälkeen ihminen käveli ensi kertaa Kuun pinnalla.

Yhdysvalloissa juhlistetaan tänään Apollo 11:n laukaisun merkkipäivää. Myöhemmin juhlitaan Kuuhun laskeutumisen sekä kuukävelyn vuosipäivää.

Historialliselle kuulennolle lähtivät matkaan astronautit Neil Armstrong, Edwin "Buzz" Aldrin ja Michael Collins. Aldrin ja Collins puhuvat tämänpäiväisessä seremoniassa Floridassa.

Trumpin hyökkäyksen kohteeksi joutuneet demokraattiedustajat: Presidentti ajaa valkoisten nationalistien agendaa

Yhdysvalloissa presidentti Donald Trumpin hyökkäyksen kohteeksi joutuneet demokraattien kongressiedustajat syyttävät Trumpia siitä, että tämä ajaa "valkoisten nationalistien agendaa". Kongressiedustajat myös vannovat, että heitä ei hiljennetä.

Trump on joutunut rasismisyytösten kohteeksi kongressiedustajia koskevasta tviittailustaan.

Trump kirjoitti Twitterissä, että edistysmieliset demokraattien naiskongressiedustajat tulevat alun perin maista, joiden hallitukset ovat korruptoituneimpia ja kyvyttömimpiä koko maailmassa. Trump myös muun muassa syytti edustajia siitä, että he vihaavat Yhdysvaltoja ja rakastavat sen vihollisia. (Lähde: AFP)

USA yrittää hillitä turvapaikanhakijoiden määrää uusi tiukennuksin

Yhdysvalloissa presidentti Donald Trumpin hallinto hakee tuntuvia tiukennuksia maan turvapaikanhakukäytäntöihin. Valkoisen talon linjauksen mukaan Yhdysvaltoihin tuleva henkilö ei ole oikeutettu turvapaikkaan, jos hän ei ole hakenut turvapaikkaa niissä maissa, joiden läpi on kulkenut pyrkiessään Yhdysvaltoihin. Uusi säädös on määrä ottaa käyttöön tänään.

Säädös on kohdistettu etenkin Väli-Amerikan köyhistä maista tulevia turvapaikanhakijoita vastaan. Trumpin hallinto on yrittänyt monin tiukennuksin hillitä Meksikon vastaisen rajan yli tulevaa siirtolaisuutta. (Lähde: AFP)

Italiassa kuulusteltiin Salvinin läheistä avustajaa Venäjä-sotkuun liittyen

Italiassa syyttäjäviranomaiset ovat kuulustelleet sisäministeri Matteo Salvinin läheistä avustajaa Gianluca Savoinia liittyen venäläiseen vaalirahasotkuun. Italialaislehtien mukaan Savoini käytti kuulusteluissa oikeuttaan pysyä vaiti.

Buzzfeed-uutissivusto julkaisi viime viikolla nauhoitteen, jossa Savoini neuvottelee moskovalaisessa hotellissa venäläisen öljyrahan kanavoinnista laittomaksi vaalirahoitukseksi Lega-puolueelle.

Laitaoikeistolaista Legaa johtava Salvini on kiistänyt puolueen ottaneen rahoitusta Venäjältä. Vaikka tiedossa ei ole, toteutuiko neuvoteltu rahoitusdiili, on Venäjä-kohu herättänyt kysymyksiä Italian populistihallituksen riippumattomuudesta. (Lähde: AFP)

Israelin pääministeri syyttää Euroopan maita Iranin ydinsopimuksen hyysäämisestä

Israelin pääministeri Benjamin Netanjahu syyttää Euroopan maita Iranin ydinsopimuksen puolustamisesta. Netanjahu totesi Twitter-tililleen ladatulla videolla, että Euroopassa on niitä, jotka heräävät vasta, kun Iranin ydinohjukset iskeytyvät Euroopan maaperään.

Netanjahu kommentoi asiaa samana päivänä, kun Euroopan maiden ulkoministerit puivat Iranin ydinsopimuksen kohtaloa kriisikokouksessa.

Jännitteet Iranin ympärillä ovat kasvaneet viime kuukausina. Yhdysvallat vetäytyi Iranin ydinsopimuksesta jo viime vuonna.

Sittemmin Iran on ilmoittanut, ettei se aio enää noudattaa kaikkia ydinsopimuksen ehtoja. Euroopan maat ovat silti pyrkineet pitämään kiinni sopimuksesta. (Lähde: AFP)

Ottawa teki tulokassopimuksen suomalaispakki Lassi Thomsonin kanssa

Jääkiekon NHL-seura Ottawa Senators on tehnyt kolmivuotisen tulokassopimuksen suomalaispuolustaja Lassi Thomsonin kanssa, kanadalaisseura kertoo verkkosivuillaan.

Ottawa varasi 18-vuotiaan Thomsonin tämän kesän varaustilaisuudessa avauskierroksella numerolla 19.

Thomson teki keväällä kaksivuotisen sopimuksen kasvattajaseuransa Ilveksen kanssa. Hän pelasi päättyneellä kaudella Pohjois-Amerikan WHL-liigaa kanadalaisessa Kelowna Rocketsissa ja keräsi tehot 17+24.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi