Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

HS: Koiviston Auto ei ole sittenkään päätymässä maksamaan 54 miljoonan euron tukia takaisin – maksu näyttäisi siirtyvän Helsingin kaupungille

Kuvituskuva. Kuva: Timo-Pekka Heima

Koiviston Auto ei ole sittenkään päätymässä maksamaan kymmenien miljoonien eurojen tukien takaisinperintää, kertoo Helsingin Sanomat.

Euroopan komissio totesi kesäkuun lopussa, että Helsingin Bussiliikenne (Helb) sai Helsingin kaupungilta laitonta ja kilpailua vääristävää tukea vuosina 2005–2012. Vuonna 2015 Helbin ostaneen Koiviston Auton oli määrä maksaa tuet takaisin kaupungille, mikä olisi johtanut Helsingin bussiliikenteen toiminnan loppumiseen.

Koiviston Auton konsernijohtaja Antti Norrlinin mukaan tytäryhtiö Helb näyttäisi kuitenkin välttyvän takaisinperinnältä, koska asiasta on tehty ehto Koiviston Auton ja kaupungin omistaman myyjäyhtiön väliseen kauppasopimukseen.

Koiviston auto on saanut päätösluonnoksen Euroopan komissiosta. Päätös ei silti ole vielä julkinen, koska komission on karsittava siitä luottamukselliset tiedot.

– Kaupassa on sovittu, että jos on mahdollisuus takaisinperinnästä, Helsingin kaupungin omistama myyjäyhtiö vastaa kustannuksista, Norrlin kertoo Helsingin Sanomille.

Tämä tarkoittaisi sitä, että Helsingin kaupunki joutuisi itse vastaamaan laittomiksi arvioiduista tuista. Perittävien tukien suuruus on yhteensä 54,2 miljoonaa euroa.

Oskari Valtonen
oskari.valtonen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi