Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Lahden kerrostalopalo alkoi ylimmän kerroksen asunnosta - tuli levisi katolle ja sen sammuttaminen oli työlästä

Paikalle saadut nostolava-autot helpottivat palon sammuttamista huomattavasti, kertoi palomestari Vesa Läderberg aamulla. Kuva: Krista Koivisto

Lahden Liipolassa illalla syttyneen kerrostalopalon sammutustyöt jatkuvat edelleen. Alueelle annettu vaaratiedote vaarallisesta savusta on sen sijaan peruttu.

Palo syttyi viidennen kerroksen asunnossa. Sieltä se levisi rakennuksen katolle.

Pelastuslaitos sai tiedon palosta hieman ennen iltakymmentä. Palomestari Vesa Läderberg kertoi aamuseitsemän jälkeen, että asuntopalo on sammutettu, mutta katolla tehdään töitä vielä pitkään.

- Huopakatetta on vaikea repiä auki käsivoimin. Se on eräänlaista tonkimista, sieltä täältä tupsauttelee pieniä paloja, joita sammutetaan pistosuihkuputkilla.

Kuva: Samuli Ikäheimo

Palopesäkkeisiin päästiin kiinni käytettämällä kirveitä.

Päijät-Hämeen pelastuslaitos kertoi hieman ennen kello kymmentä Twitterissä, että jälkisammutus rakennuksen katolla jatkuu iltapäivään. Hieman ennen puolta päivää pelastuslaitos kertoi kuitenkin saaneensa oman osuutensa palopaikalla tehtyä.

Sammutusvettä valui talon parin rapun asuntoihin. Läderberg arvioi aamulla, että noin 40 asuntoa kärsii vesivahingoista.

Luhtikatu 3:ssa asuu 101 asukasta. Heistä viitisenkymmentä oli yöllä tavoitettu. Läderbergin mukaan 10 asukasta majoitettiin hotelliin ja kriisiasuntoon.

Kaksi asukasta vietiin sairaalaan. Heistä toisen pelastuslaitos haki palaneesta asunnosta. Läderbergin mukaan hänen vammansa eivät ole vakavia.

Palosta annettiin vaaratiedote alueelle, koska ilmassa oli terveydelle haitallista savua. Alueen asukkaita kehotettiin pysymään sisätiloissa ja sulkemaan ilmanvaihto. Myöhemmin aamulla vaaratiedote peruttiin.

Paloa oli sammuttamassa 11 Päijät-Hämeen pelastuslaitoksen sammutusyksikköä ja kuusi säiliöautoa. Läderbergin mukaan paikalle saatiin myös kaksi nostolava-autoa, mikä helpotti sammuttajien työtä huomattavasti.

Juttua päivitetty kello 7.38 muun muassa tiedoilla sammutusyksiköiden määrästä.

Juttua päivitetty kello 10.10: jälkisammutus jatkuu katolla iltapäivään.

Juttua päivitetty kello 11.58: pelastuslaitos poistui palopaikalta

Kari Anttinen
kari.anttinen@ess.fi
STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi