Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Lahden kerrostalopalo sammutettu – talo tyhjennettiin, kaksi vietiin sairaalaan

Lahden Liipolan viisikerroksisen kerrostalon tulipalo on sammutettu, kerrotaan Päijät-Hämeen pelastuslaitokselta. Myöhään eilen illalla syttynyttä paloa sammutettiin tiistai-iltapäivään.

– Meidän yksikkömme on sieltä vapautettu ja kohde on luovutettu omistajalle, kertoi päivystävä palomestari Harri Paukkunen STT:lle kolmen aikaan iltapäivällä.

Pelastuslaitos sai palosta hälytyksen hieman ennen kello kymmentä maanantai-iltana. Kaikki talossa olleet evakuoitiin tulipalon vuoksi. Pelastuslaitos tavoitti rakennuksesta noin 50 ihmistä, jotka joutuivat yöpymään muualla. Sairaalaan vietiin kaksi ihmistä, joista toinen pelastettiin palavasta asunnosta.

Luhtikadulla sijaitsevan talon ylimmässä kerroksessa syttynyt palo oli niin voimakas, että se rikkoi ikkunan ja levisi katolle. Palo saatiin rajattua kattorakenteisiin aamun aikana. Paukkusen mukaan palo oli haasteellinen sammutettava, kun kattorakennetta jouduttiin avaamaan samalla.

Päijät-Hämeen pelastuslaitos antoi aamuyöllä palosta vaaratiedotteen alueelle, koska ilmassa oli terveydelle haitallista savua. Alueen asukkaita kehotettiin pysymään sisätiloissa ja sulkemaan ilmanvaihto. Kello kuuden jälkeen aamulla vaaratiedote peruttiin.

Sosiaalipäivystys auttoi järjestämään yösijaa

Kerrostalossa asuu yhteensä noin sata ihmistä, mutta palomestarin mukaan kaikki eivät olleet kotona palon syttyessä. Evakuointeja tehtiin myös sammutustöistä aiheutuvien vesivahinkojen takia.

– Yksi asunto on palanut täysin, vesivahinkoja on noin 30–40 asunnossa, päivystävä palomestari Vesa Läderberg kertoi aamuyöllä.

Hänen mukaansa asukkaat suhtautuivat tilanteeseen verrattain rauhallisesti ja keräsivät välttämättömiä tavaroitaan muualla yöpymistä varten. Osa asukkaista aikoi yöpyä tuttaviensa luona, osa on saanut apua sosiaalipäivystyksen kautta.

Noin puolet talosta on ollut tulipalolle sekä sammutukselle alttiita, joten koko kerrostalo ei mene asumiskelvottomaksi, pelastuslaitokselta kerrottiin. Tiistaina iltapäivällä ei vielä osattu arvioida, milloin asukkaat voivat palata koteihinsa.

Palon syttymissyystä ei ollut tietoa tiistaina iltapäivällä.

STT
Kari Anttinen
kari.anttinen@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi