Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Rinne: Isis-naisista ja lapsista haetaan nopeaa ratkaisua

Pääministeri Antti Rinteen mukaan Isisin riveihin lähteneiden naisten ja heidän lastensa kohtelusta yritetään hallituksessa saada nopeasti ratkaisu. Kuva: Lehtikuva/AFP

Pääministeri Antti Rinne (sd.) sanoo, että Isisin riveihin lähteneiden naisten ja heidän lastensa kohtelusta yritetään hallituksessa saada nopeasti ratkaisu. Ongelma on kuitenkin erittäin vaikea.

– Jos asia olisi helppo päättää, se olisi jo ratkaistu. Siinä on inhimillisiä asioita, turvallisuusasioita, oikeudellisia asioita jotka pitää ottaa huomioon ja kaikkien näiden yhteensovittaminen vaatii nyt vain aikaa, Rinne sanoi.

Auki on vielä, olisiko mahdollista saada aikaan ratkaisu yhteisillä pelisäännöillä EU:n tai Pohjoismaiden kesken, vai tehdäänkö Suomessa oma ratkaisu.

Rinteen mukaan hänelle on henkilökohtaisesti tärkeintä, että lapset saadaan tavalla tai toisella autettua parempaan tilanteeseen.

– Jos on Suomen kansalaisista kysymys, niin heillä on perustuslain mukaan oikeus tulla tilanteessa kuin tilanteessa Suomeen, jos he pääsevät sieltä missä he ovat tällä hetkellä.

Suomalaisten orpolasten tuominen pois Syyrian leireiltä on Rinteen mukaan periaatteessa helpompi asia, mutta käytäntö voi tuoda lisää ongelmia.

– Tämä on vain yleinen toteamus. Kun tiedän enemmän yksityiskohtia kuin te tiedätte niin sanon vain yleisesti – joku orpolapsi on voinut löytää aikuisia ihmisiä, jotka pitävät hänestä huolta tällä hetkellä – onko häntä järkevä erottaa, Rinne pohdiskeli.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi