Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Vastaanottokeskusten paikkamääriä vähennetään noin 800:lla – kolme keskusta suljetaan

Ruokala Robert Huberin tien vastaanottokeskuksessa Vantaalla syyskuussa 2016. Kuva: Lehtikuva / Roni Rekomaa

Vastaanottokeskusten paikkamääriä vähennetään noin 800:lla, ilmoitti Maahanmuuttovirasto (Migri) keskiviikkona. Toimintansa lopettaa kokonaan kolme vastaanottokeskusta, jotka sijaitsevat Sastamalassa, Kauhavalla ja Heinolassa.

Migri pyrkii pitämään vastaanottokeskusten paikkamäärän tarvetta vastaavana. Uusien turvapaikanhakijoiden määrä on pysynyt edelleen varsin maltillisena. Nyt käytettävissä on noin 400 ylimääräistä paikkaa, ja virasto arvioi tarvittavan paikkamäärän laskevan vielä usealla sadalla vuoden toisella puoliskolla.

Viraston arvion mukaan Suomeen saapuu tänä vuonna alle 3 000 turvapaikanhakijaa ja uusintahakemuksia jätetään noin 2 000.

Vastaanottojärjestelmässä on nyt kirjoilla noin 9 500 turvapaikanhakijaa, joista noin 5 600 asuu erilaisissa vastaanottokeskuksissa.

Sulkemisten lisäksi supistuksia

Migrin nyt tekemän päätöksen mukaan Karkun vastaanottokeskus Sastamalassa suljetaan lokakuun alussa. Kauhavan vastaanottokeskus ja Valolinnan vastaanottokeskus Heinolassa puolestaan sulkevat ovensa vuodenvaihteessa.

Lisäksi paikkamäärä supistuu nykyisestä Kristiinankaupungin, Porin ja Vaasan vastaanottokeskuksissa. Niistä kustakin poistuu 50 paikkaa lokakuun alussa. Asiakaspaikat vähenevät myös Vantaalla sijaitsevassa Robert Huberin tien keskuksessa ja Espoossa sijaitsevassa Nihtisillan keskuksessa. Niiden paikkamäärää vähennetään erikseen sovittavalla tavalla syys-lokakuun aikana.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi