Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Lappilainen kansanedustaja Mikko Kärnä harkitsee lähtöä keskustan puheenjohtajakisaan

Mikko Kärnä kertoo pitävänsä tärkeänä sitä, että keskustassa toteutettaisiin entistä paremmin läheisyysperiaatetta. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Lappilainen kansanedustaja Mikko Kärnä kertoo harkitsevansa keskustan puheenjohtajakisaan lähtemistä. Kärnä kertoo STT:lle tekevänsä päätöksensä asiasta heinäkuun alkuun mennessä.

– Olen täysin tosissani tämän asian kanssa. Meidän täytyy saada aito kisa, tarvitaan laaja ehdokasjoukko. Haluan, että saadaan aito aatteellinen keskustelu käytyä ja keskusteltua siitä, mikä puolueen tulevaisuus tulee olemaan, Kärnä kertoo.

Kärnän mukaan puolueen puheenjohtajana hänelle olisi tärkeintä, että keskustassa toteutettaisiin läheisyysperiaatetta.

– Päätökset pitää kaikissa tapauksissa tehdä mahdollisimman lähellä niitä ihmisiä, joita ne koskettavat. Haluan enemmän alueellista tasa-arvoa, alueellista autonomiaa ja alueellista päätäntävaltaa.

Kärnä kertoo myös aikovansa jarruttaa Helsingin kehitystä. Kansanedustajan mukaan pääkaupunki on elänyt "muun maan kustannuksella" liian pitkään.

– En missään nimessä ole vihamielinen pääkaupunkiseutua kohtaan, mutta on täysin selvää, että pääkaupunkiseutua on kohdeltu positiivisesti aika pitkään. Itse näen, että pitää huolehtia koko maan aluekehityksestä, Kärnä sanoo.

Kansanedustajan mukaan keskustan tulee olla koko maan puolue ja huolehtia siitä, että pääkaupunkiseudun "positiivinen erityiskohtelu" loppuu.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi