Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Liike Nyt aikoo rekisteröityä puolueeksi – Harkimo kertoo Helsingin Sanomissa muuttavansa aiempaa linjaa, jotta liike pysyisi hengissä

Harry Harkimon johtama Liike Nyt pyrkii odotetusti puolueeksi. Lehtikuva / Jussi Nukari

Liike Nyt aikoo rekisteröityä puolueeksi. Liikkeen puheenjohtaja ja ainoa kansanedustaja Harry Harkimo kertoi asiasta ensimmäisenä Helsingin Sanomille, minkä jälkeen hän vahvisti asian medialle lähetetyssä tiedotteessa.

HS:lle puhuneen Harkimon mukaan vaadittavat 5 000 kannattajakorttia on tarkoitus saada kerättyä elokuun loppuun mennessä.

Kokoomuksesta eronnut Harkimo ja SDP:n entinen puoluesihteeri Mikael Jungner perustivat Liike Nytin viime vuonna. Liikkeen tarkoituksena oli tarjota vaihtoehto perinteisille puolueille ja tehdä politiikkaa uudella tavalla. Yhtenä johtoajatuksena oli nimenomaan toimia puoluejärjestelmän ulkopuolella.

– Tiedän ja ymmärrän, että tästä tulee kritiikkiä. Mutta jos haluamme kasvaa ja vaikuttaa, meillä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin ryhtyä puolueeksi. Muutoin tämä kuolisi tähän, Harkimo sanoo HS:lle.

Harkimo esiintyi anteeksipyytelevänä myös lähettämässään tiedotteessa.

– Maailma opetti, jouduin nöyrtymään ja nyt sitten lähdetään hakemaan nimiä puolueen perustamiseksi, hän kommentoi tiedotteessa.

Harkimo perustelee HS:lle puolueeksi muuttumista muun muassa sillä, että ehdokkaiden asettaminen on muuten liian hankalaa. Asiaan vaikutti Harkimon mukaan myös se, että hänen oma 39 000 euron Liike Nytiltä tullut vaalirahoituksensa todettiin lainvastaiseksi.

Harkimo kertoo HS:lle ennen lopullista ratkaisua kiertäneensä Suomea kysymässä Liike Nytin kannattajilta näkemystä asiasta.

– Sadoista ihmisistä vain pari sanoi, että ei puolueeksi.

Huhtikuun eduskuntavaaleissa Liike Nyt sai reilut 69 000 ääntä, ja vain Harkimo pääsi liikkeen listoilta eduskuntaan.

Liike Nytin nettiparlamenttina tunnettu verkkoportaali jatkaa toimintaansa erillisenä yhdistyksenä.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi