Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Hallitus ja työmarkkinajärjestöt puivat työllisyysasioita tänään – SAK:n Eloranta ehdottaa työttömille henkilökohtaista valmentajaa

SAK:n puheenjohtaja Jarkko Elorannan mukaan jokainen työtön pitäisi tavata heti työttömyyden alussa ja nimittää hänelle henkilökohtainen omavalmentaja. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta linjaa, että työttömien tukeminen ja palvelujen tarjoaminen heti työttömyyden alussa ehkäisee parhaiten työttömyysjakson pitkittymistä. Hänen mukaansa jokainen työtön pitäisi tavata heti työttömyyden alussa ja työttömälle olisi nimettävä henkilökohtainen omavalmentaja.

SAK ehdottaa työllisyyden parantamiseksi lisäksi sitä, että opiskelun ja oman osaamisen päivittämisen työn ohessa tai työttömänä pitäisi olla helppoa ja sujuvaa.

– SAK esittää aikuiskoulutustuen uudistamista työn ja opiskelun yhteensovittamista tukevaksi, työikäisille suunnattuja lyhyitä opiskelukokonaisuuksia avoin ammattiopisto -mallin kautta, osaamiskartoitusten ja uraohjauksen laajentamista sekä rekrytointikoulutuksen kehittämistä, Eloranta sanoo tiedotteessa.

SAK kehottaa ottamaan myös kunnat vahvemmin mukaan työttömien palvelujen järjestämiseen.

SAK:n mukaan myös työttömyysturvajärjestelmän yksinkertaistaminen ja selkeyttäminen ja palkkatuki parantaisivat työllisyyttä.

Lisäksi oppivelvollisuusiän pidentämisellä ja osatyökykyisten työllisyyteen satsaamisella on järjestön mukaan työllisyyttä kohottava vaikutus.

Hallitus järjestää tänään kasvua, työllisyyttä ja työmarkkinoita käsittelevän seminaarin, jossa myös työmarkkinaosapuolet ovat mukana.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi