Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Pannaanko poliisijohto vastuuseen huumepoliisin poistamasta tietolähderekisteristä? Lue yön uutiskooste

Jari Aarnio on viitannut esimerkiksi niin sanotun huumetynnyrijutun oikeudenkäynnissä siihen, että tapaamisissa ja yhteydenpidossa rikollisiin olisi ollut kyse Helsingin poliisin tietolähdetoiminnasta. LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN

Helsingin huumepoliisin ex-päällikkö Jari Aarnio putsasi tietolähteet pois poliisin rekisteristä viime vuosikymmenen vaihteessa ja tänään käräjäoikeus ottaa kantaa siihen, joutuuko joku tästä rikosvastuuseen.

Tietolähteet tulee rekisteröidä muun muassa siksi, että poliisin toimintaa tietolähteiden kanssa pystytään valvomaan.

Syytettynä on Aarnion ja kahden Aarnion alaisen lisäksi syyttäjän vastuulliseksi katsoma esimiesketju aina ex-poliisiylijohtaja Mikko Paateroon asti. Syyttäjä katsoo muun muassa, että esimiehet laiminlöivät Helsingin huumepoliisin tietolähdetoiminnan valvontaa vuosien ajan.

Peruskysymys jutussa on, tiesivätkö esimiehet epäillyistä laittomista käytänteistä ja olisiko jonkun pitänyt puuttua alamaailman vinkkimiesten rekisteröimättömyyteen.

Kaikki kahdeksan syytettyä kiistävät syytteet.

Rahtilaiva ajoi karille Puumalan itäpuolella, kukaan ei loukkaantunut

80-metrinen rahtilaiva ajoi myöhään illalla karille Puumalan itäpuolella Etelä-Savossa, kertoo pelastuslaitos. Päivystävän palomestarin mukaan alus ei ole uppoamisvaarassa, eikä siinä ole vuotoja.

Palomestari kuvasi tilannetta onnettomuuspaikalla rauhalliseksi ja sanoi, että kukaan ei loukkaantunut törmäyksessä. Aluksessa on kahdeksan ihmistä, joita ei tarvinnut evakuoida maihin.

Palomestari kertoi aamulla puoli viiden jälkeen, että henkilökunta todennäköisesti odottaa aluksella sen irrottamista ja hinausapua. Aluksen irrottamisesta huolehtii varustamo.

Keulasta kiville ajautunut alus oli ankkuroituna väylän sivuun Hevossaaren edustalla. Palomestarin mukaan onnettomuuspaikalla ei ole vahvoja virtauksia.

Onnettomuuden syystä ei ole toistaiseksi tietoa.

Puolustusvoimien komentajanimitys tänään hallituksen pöydällä

Uudeksi Puolustusvoimain komentajaksi on STT:n tietojen mukaan nousemassa kenraaliluutnantti Timo Kivinen. Valtioneuvoston on tarkoitus esittää Kivistä virkaan tänään. Nimityksestä päättää presidentti Sauli Niinistö.

Kivinen toimii tällä hetkellä Pääesikunnan päällikkönä. Häntä on alusta asti pidetty yhtenä vahvimmista ehdokkaista uudeksi komentajaksi.

Nykyisen komentajan Jarmo Lindbergin viisivuotiskausi päättyy heinäkuun lopussa. Hän ei tavoitellut jatkoa virkaan, vaan jää reserviin elokuun alusta.

Attendolta tulosvaroitus - uusien asukaspaikkojen myynti kehittynyt Suomessa odotettua heikommin

Hoivayhtiö Attendo on antanut tulosvaroituksen huhti-kesäkuun tulokseen liittyen. Yhtiön mukaan tulos tulee olemaan huomattavasti aiemmin arvioitua heikompi johtuen pääasiassa siitä, että uusien asukaspaikkojen myynti on kehittynyt Suomessa odotettua heikommin.

Yhtiö myöntää, että sen kasvustrategia Suomessa on ollut liian aggressiivinen.

Attendo arvioi, että koko konsernin liikevoitto ilman kertaeriä on huhti-kesäkuussa noin 120 miljoonaa Ruotsin kruunua eli noin 11 miljoonaa euroa.

Attendo antoi tulosvaroituksen myös maaliskuun lopulla, kun se kertoi panostavansa Suomessa toimivien hoivakotien hoidon laadun parantamiseen, mikä painaa yhtiön kannattavuutta.

Trump avasi kampanjansa jatkokaudelle tutuilla teemoilla - haukkui "valemedian" ja kehui saavutuksiaan

Yhdysvalloissa presidentti Donald Trump on avannut virallisesti kampanjansa ensi vuoden presidentinvaaleihin. Floridan Orlandossa käynnissä olevassa kampanja-avauksessa Trump hehkutti tilaisuuden osallistujamäärää ja syytti tuttuun tapaansa "valemediaa" hänen kampanjatilaisuuksiensa koon vähättelystä.

Järjestäjien mukaan Floridan Orlandossa pidettävä kampanjatilaisuus on loppuunmyyty. Areenalle mahtuu 20 000 ihmistä.

Trump avasi kampanjapuheensa toistamalla populistisia teemojaan korruptoituneen eliitin syrjäyttämisestä ja vallan palauttamisesta kansalle. Hän kehui vuolaasti saavutuksiaan ja viittasi Yhdysvaltojen hyvään talouskehitykseen. Maan talous on Trumpin mukaan "maailman kateuden kohde".

Trumpin pyrkiminen jatkokaudelle on ollut selvää alusta lähtien ja käytännössä hän on käynyt uudelleenvalintakampaanjaansa jo pitkään.

Yhdysvallat jatkaa ilman pysyvää puolustusministeriä - Shanahan luopuu tehtävästään

Yhdysvaltain virkaatekevä puolustusministeri Patrick Shanahan ei haluakaan jatkaa tehtävässä, ilmoitti presidentti Donald Trump tiistaina. Trumpin mukaan Shanahan on päättänyt, että hän haluaa omistaa enemmän aikaa perheelleen eikä jatka nimitysprosessia.

Trump keskeytti Shanahanin nimitysprosessin sen jälkeen kun tämä kohtasi syytöksiä perheväkivallasta. Liittovaltion poliisin FBI:n taustaselvityksen mukaan Shanahan ajautui väkivaltaiseen yhteenottoon vaimonsa kanssa vuonna 2010.

Yhdysvaltojen puolustusministeriö on ollut väliaikaisen johtajan ohjaksissa siitä lähtien kun puolustusministeri James Mattis erosi joulukuussa Syyriaan liittyvien erimielisyyksien takia. Pysyvälle johtajalle olisi tarvetta, sillä esimerkiksi Lähi-idässä tilanne on viime aikoina kiristynyt. (Lähde: AFP)

Malesialaiskoneen alas ampumisesta Ukrainassa luvassa lisää tietoa

Hollannin johtama kansainvälinen rikostutkintaryhmä (JIT)  julkistaa tänään lisää tietoa malesialaisen matkustajakoneen alas ampumisesta Itä-Ukrainassa kesällä 2014. Tutkijat totesivat reilu vuosi sitten, että Malaysia Airlines -yhtiön kone pudotettiin Venäjän asevoimille kuuluvalla Buk-ilmatorjuntaohjuksella

Boeing 777 -kone oli matkalla Amsterdamista Kuala Lumpuriin. Kaikki koneessa olleet 298 ihmistä saivat surmansa. Suurin osa heistä oli hollantilaisia.

Malesialaiskoneen tuhoa tutkinut kansalaisjournalistien Bellingcat-verkosto on myös luvannut kertoa tänään lisää tietoja tapauksesta.

Brasilian Martasta tuli kaikkien aikojen maalintekijä MM-kilpailuissa

Brasilian paidassa pelaavasta jalkapalloilija Martasta tuli maailman johtava maalintekijä, kun hän iski rangaistuspotkumaalin naisten MM-lopputurnauksen ottelussa Italiaa vastaan. Brasilia kukisti C-lohkon ottelussa Italian maalein 1–0, joten Martan maali jäi ottelun ainokaiseksi.

Brasilia etenee yhtenä parhaista lohkokolmosista jatkoon.

Marta iski maalin, kun ottelua oli kulunut 74. minuuttia.

Marta on tehnyt MM-kilpailuissa nyt yhteensä 17 maalia peitoten aiemmat sekä miesten että naisten tekemät ennätykset.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi