Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Haisujumaltenpuusta japaninhumalaan – EU:n vieraslajiluettelo täydentyi uusilla lajeilla

Suomessa uusista eläinlajeista tavataan luontoon levinneenä todennäköisesti vain aurinkoahvenia, joita on akvaarioista päästetty useaan lampeen ainakin Varsinais-Suomessa. LEHTIKUVA / HANDOUT / LAURI URHO MMM

EU:n luetteloa haitallisista vieraslajeista on jälleen täydennetty. Aiemmin 49 lajia sisältäneessä luettelossa on lisäyksen jälkeen yhteensä 66 lajia, joiden maahantuonti, myynti, kasvatus, käyttö ja ympäristöön päästäminen on kiellettyä koko EU:n alueella.

Uusia luetteloon lisättyjä kasvilajeja ovat muun muassa siniakaasia, haisujumaltenpuu, oranssivarrasheinä ja japaninhumala. Lisäksi luetteloon päätyi kaloista aurinkoahven ja juovakorallimonni, linnuista pihamaina ja laakamadoista uudenseelanninlattana.

Suomessa uusista eläinlajeista tavataan luontoon levinneenä todennäköisesti vain aurinkoahvenia, joita on akvaarioista päästetty useaan lampeen ainakin Varsinais-Suomessa.

Voimakkaana kilpailijana aurinkoahven uhkaa levitessään alkuperäisiä kalalajejamme ja muuta vesieliöstöä. Saaliiksi saatua aurinkoahventa ei saakaan päästää takaisin vesistöön.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi