Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Rinne tapaa ruotsalaisen virkaveljensä Löfvenin

Pääministeri Löfven ja Rinne keskustelivat Naantalin Kultarannassa vuonna 2016, jolloin Rinne oli vielä oppositiojohtaja. Lehtikuva / Roni Rekomaa

Pääministeri Antti Rinne (sd.) vierailee Ruotsissa tänään. Hän tapaa vierailunsa aikana ruotsalaisen virkaveljensä Stefan Löfvenin.

Pääministerit keskustelevat muun muassa kahdenvälisistä suhteista ja yhteistyöstä puolustuksen ja vihreän talouden aloilla. Erityisenä aiheena esillä on Itämeren suojelu.

Alueellisista kysymyksistä keskustelunaiheina ovat pohjoismainen yhteistyö sekä arktiset asiat. Lisäksi pääministerit vaihtavat mielipiteitä transatlanttisista suhteista sekä Suomen ja Ruotsin Nato-kumppanuuksiin liittyvistä aiheista.

Tapaamisessa käsitellään lisäksi monipuolisesti EU-asioita ilmastosta EU:n monivuotisiin rahoituskehyksiin. Esillä ovat myös EU:n korkean tason nimitykset, joita käsitellään Eurooppa-neuvoston kokouksessa torstaina ja perjantaina.

Sekä Rinne että Löfen osallistuvat Eurooppa-neuvoston kokoukseen.

Suomen EU-puheenjohtajuuskausi alkaa 1. heinäkuuta.

Viime viikolla Rinne teki pääministerikautensa ensimmäisen ulkomaanmatkan, joka suuntautui Viroon. Rinne tapasi Viron pääministerin Jüri Rataksen Tallinnassa

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi