Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Ex-uutisankkuri ja kunnallispoliitikko Seppo Huhta tuomittiin kiihottamisesta kansanryhmää vastaan

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus määräsi Seppo Huhdalle (sin.) 40 päiväsakkoa, josta hänelle tulee maksettavaa 400 euroa. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Entinen uutisankkuri ja Espoon kaupunginvaltuuston varajäsen Seppo Huhta (sin.) on tuomittu kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Oikeuden mukaan Huhta kirjoitteli Facebookiin muslimeja ja somaleja kansanryhmänä panettelevia ja solvaavia kirjoituksia. Oikeus katsoi, että vaikka kunnallispolitiikassa mukana olevan Huhdan tarkoituksena olisi ollut esittää kritiikkiä maahanmuuttoa ja rikoksiin syyllistyneitä maahanmuuttajia kohtaan, hän ei olisi saanut solvata kansanryhmiä tekemällään tavalla.

Huhta muun muassa vaati, että muslimien on lähdettävä pois Euroopasta ja että muslimit eivät sovi sivistyneisiin maihin. Hän käytti kirjoituksissaan muslimeista ja somaleista useita oikeuden mukaan halventavia nimityksiä.

Kommentit olivat oikeuden mukaan vihapuhetta, vahvasti yleistäviä ja omiaan aiheuttamaan muun muassa halveksuntaa ja vihamielisyyttä muslimeja ja somaleja kohtaan.

Huhta vaikuttaa valtuuston sivujen mukaan sinisten riveissä. Sinisten puoluesihteeri Jari Turpeisen mukaan Huhta ei kuitenkaan kuulu puolueeseen.

Huhta: kyse oli poliittiseen vakaumukseen liittyvistä mielipiteistä

Huhta sanoi, että hän vain halusi arvostella kirjoituksilla maahanmuuttopolitiikkaa ja kertoi esittäneensä poliittiseen vakaumukseensa liittyneitä mielipiteitä. Maahanmuuttajien tekemistä rikoksista kirjoittaessaan hän oli kertomansa mukaan tarkoittanut vain niitä henkilöitä, jotka olivat syyllistyneet rikoksiin.

Hän piti kielenkäyttöään värikkäänä ja käyttämiään nimityksiä vakiintuneina. Hän käytti muun muassa nimityksiä "partalapsi", "nilviäinen" ja "käpykaartilainen".

– Vaikka kielenkäyttö oli ollut osin epäsopivaa, hänen tarkoituksenaan oli vain ollut saada julkisuutta epäkohdille ja herättää kiinnostusta asioihin tavalla, jonka hän oli toimittajana oppinut, hän oikeuden mukaan perusteli.

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus mätkäisi Huhdalle 40 päiväsakkoa, josta hänelle tulee maksettavaa 400 euroa. Lisäksi oikeus määräsi poistettavaksi Huhdan Facebook-sivuilta useita vuonna 2016 julkaistuja kirjoituksia. Käräjäoikeuden tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi