Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Taipalsaaren suuren turvesuopalon sammutus jatkuu ainakin huomiseen – jo sammutetut palopesäkkeet syttyvät jatkuvasti uudelleen

Etelä-Karjalan pelastuslaitoksen eilinen kuva Taipalsaaren turvesuopalosta. LEHTIKUVA / HANDOUT

Taipalsaaren turvesuon sammutustyöt jatkuvat ainakin huomiseen asti, kertoo Etelä-Karjalan pelastuslaitos. Pelastuslaitoksen mukaan jo kertaalleen sammutetut palopesäkkeet syttyvät jatkuvasti uudelleen palamaan.

Voimakas tuuli on häirinnyt sammutustöitä levittäen savua ja nopeuttamalla tulen etenemistä. Illansuussa pelastuslaitos tiedotti, että savunmuodostus alueella lisääntyy tuulen suunnan kääntymisen takia.

Palopaikan lähistöllä ei ole laajaa asutusta. Mikäli savu häiritsee, pelastuslaitos kehottaa ihmisiä siirtymään sisätiloihin ja sulkemaan ovet sekä ikkunat.

Sammutustöihin on tähän mennessä osallistunut lähes kolmesataa ihmistä. Paloa sammuttamassa on ollut väkeä Etelä-Karjalan pelastuslaitokselta, Kymenlaakson pelastuslaitokselta, Puolustusvoimista, Rajavartiolaitoksesta ja Lappeenrannan Ilmailukerhosta. Paikalle on kutsuttu lisäksi sammutusyksiköitä Etelä-Savon pelastuslaitokselta.

Turvetuotantoalueen palo on kooltaan noin sata hehtaaria.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi