Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Kuluttajaliitto huolissaan kauppojen omien merkkien kohtalosta – miten käy Pirkan ja Rainbow'n?

Kuluttajaliiton mukaan monille kuluttajille hinta on ratkaiseva tekijä, sillä välttämättömät ruokaostokset muodostavat suuren osan heidän kuukausittaisista menoistaan. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Kuluttajaliitto kertoo olevansa huolissaan siitä, että tuleva hallitus aikoo mahdollisesti kieltää kauppojen omat merkit. Omia merkkejä ovat muun muassa K-ryhmän Pirkka ja S-ryhmän Rainbow.

Hallitus on kirjannut hallitusohjelmaan, että päivittäistavarakaupan ylivoimaista neuvotteluasemaa pyritään hillitsemään lainsäädännöllä. Samassa yhteydessä ohjelmassa mainitaan hinnaltaan brändituotteita edullisemmat kauppojen omat niin sanotut private label -merkit.

– On vaikea nähdä, että private label -tuotteet voitaisiin kieltää lainsäädännöllisin toimin. Kuluttajan näkökulmasta ei ole perusteita edes pohtia tällaisia toimenpiteitä. Mahdollisimman laaja ja monipuolinen valikoima tuotteita takaa kuluttajille aidon valinnanmahdollisuuden, painottaa Kuluttajaliiton pääsihteeri Juha Beurling-Pomoell tiedotteessa.

Kuluttajaliiton mukaan monille kuluttajille hinta on ratkaiseva tekijä, sillä välttämättömät ruokaostokset muodostavat suuren osan heidän kuukausittaisista menoistaan.

Kuluttajanäkökulma muistettava

Hallitusohjelmassa on monia kirjauksia, joilla pyritään parantamaan elintarvikeketjun kannattavuutta. Kuluttajaliiton mielestä kestävästi toimiva ja oikeudenmukainen elintarvikeketju on erinomainen tavoite.

– Ruokaketjun kehittämistä koskevaa keskustelua on hyvä ylläpitää ja ketjun toimijoiden neuvotteluasemaa tarkkailla. Ketju ei kuitenkaan pääty kaupan hyllylle, vaan sen yhtenä lenkkinä on kuluttaja. Siksi keskustelussa on muistettava myös kuluttajanäkökulma, Beurling-Pomoell muistuttaa.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi