Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Turvakotien asiakasmäärä kasvaa edelleen, vaikka väkivalta ei välttämättä ole lisääntynyt

Lähisuhdeväkivaltaa tai sen uhkaa kokenut voi hakeutua asiakkaaksi mihin tahansa turvakotiin kotikunnastaan riippumatta. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

Turvakotien asiakasmäärä kasvaa edelleen. Viime vuonna turvakodeissa kävi yli 5 000 asiakasta, mikä on lähes viidenneksen (17 %) enemmän kuin vuotta aiemmin.

– Asiakasmäärän kasvu liittynee turvakotien määrän kasvattamiseen ja turvakotiin pääsyn helpottamiseen, ei lisääntyneeseen lähisuhdeväkivaltaan, arvioi turvakotitoiminnan kehittämispäällikkö Joonas Peltonen Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta (THL) tiedotteessa.

Turvakotiasiakkaiden määrä on kasvanut tasaisesti vuodesta 2015, jolloin turvakotien rahoitusvastuu siirtyi valtiolle.

Suurin osa tulee turvakoteihin omasta aloitteestaan tai sosiaalihuollon ohjaamana. Terveydenhuollon ja poliisin kautta tulee yhteensä vain noin 10 prosenttia asiakkaista.

Lisää rahaa ja paikkoja

Turvakodit saavat tänä vuonna valtiolta kaksi miljoonaa euroa lisärahaa. Tänä vuonna turvakotien perhepaikkojen määrä kasvaa niin, että niitä on yli 200. Keski-Suomeen Äänekoskelle avataan uusi seitsemänpaikkainen turvakoti, ja jo toiminnassa oleviin turvakoteihin tulee lisäpaikkoja.

– Turvakotiverkoston kehittämisen lähtökohtana on avata uusia turvakoteja alueille, joilta ne kokonaan puuttuvat ja lisätä perhepaikkoja turvakoteihin, joiden nykyinen paikkamäärä on liian pieni, Peltonen selvittää.

Lähisuhdeväkivaltaa tai sen uhkaa kokenut voi hakeutua asiakkaaksi mihin tahansa turvakotiin kotikunnastaan riippumatta. Palvelu on asiakkaalle maksutonta, eivätkä kaikki turvakodit ole milloinkaan samanaikaisesti täynnä.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi