Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Ministerisalkut jaossa: Rinne, Haavisto, Andersson ja Henriksson varmoja

Tästä joukosta, Pekka, Haavisto, Juha Sipilä, Antti Rinne, Li Andersson ja Anna-Maja Henriksson, kaikki muut paitsi Sipilä nousevat ministereiksi. Kuva: Mikko Stig

Uuteen hallitukseen on tulossa 19 ministeriä. SDP saa hallitukseen seitsemän ministeriä, keskusta viisi, vihreät kolme, vasemmistoliitto kaksi ja RKP kaksi.

SDP saa pääministerin salkun lisäksi eurooppaministerin, kunta- ja omistajaohjausministerin, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministerin, perhe- ja peruspalveluministerin, liikenneministerin ja työministerin salkut.

Sipilä takapenkille

Keskustalta tulevat uuteen hallitukseen valtiovarainministeri, tiede- ja kulttuuriministeri, elinkeinoministeri, puolustusministeri sekä maa- ja metsätalousministeri. Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä kertoi maanantaina, ettei aio ottaa vastaan ministerinpaikkoja tai muita vastuullisia tehtäviä hallituksessa eikä puhemiehistössä.

Vihreät saa ulkoministerin, ympäristö- ja ilmastoministerin ja sisäministerin salkut. Vasemmistoliitolta tulevat sosiaali- ja terveysministeri sekä opetusministeri.

RKP:n riveistä hallitukseen tulevat oikeusministeri sekä pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri.

Rinne, Skinnari ja Marin

Pääministerin salk­ku me­nee hal­li­tus­neu­vot­te­lu­jen ve­tä­jäl­le, SDP:n puheenjohtaja Ant­ti Rin­teel­le. Eurooppaministerin salkussa on kiinni Tytti Tuppurainen.

Kunta- ja omistajaohjausministeriksi on nousemassa puoluevaltuuston puheenjohtaja Sirpa Paatero ja työministeriksi joko puolueen varapuheenjohtaja Ville Skinnari tai eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman. Varapuheenjohtaja Sanna Marinista ollaan tekemässä liikenneministeriä tai ulkomaankauppa- ja kehitysministeriä. Myös Skinnari saattaa saada jomman kumman näistä salkuista.

Sote-uudistuksesta vastaavaa perhe- ja peruspalveluministerin viittaa ollaan sovittamassa Krista Kiurulle.

Kaikkonen ja Leppä

Keskustan ministeripörssissä korkealla ovat muun mu­as­sa Ant­ti Kaik­konen, Mika Lin­ti­lä, Kat­ri Kul­mu­ni, Hanna Kosonen ja Han­na­kai­sa Heik­kinen. Ny­kyi­nen maa- ja met­sä­ta­lous­mi­nis­te­ri Jari Lep­pä jatkaa todennäköisesti teh­tä­väs­sään. Myös Annika Saarikko on spekulaatioissa mukana samoin kuin Mikko Savola.

Tilapäiseksi valtiovarainministeriksi saattaisi nousta Lintilä tai eduskunnasta pudonnut Kimmo Tiilikainen. Kulttuuri- ja tiedeministerin salkusta on kiinni Kosonen. Anu Vehviläisestä saattaa tulla eduskunnan puhemies.

Haavistosta ulkoministeri

Pekka Haavisto on varmuudella nousemassa ulkoministeriksi. Sisäministerin sekä ilmasto- ja ympäristöministerin salkut jaetaan Krista Mikkosen ja puolueen puheenjohtajaksi nousevan Maria Ohisalon kesken.

Vasemmiston puheenjohtaja Li Andersson kertoi maanantaina olevansa kiinnostunut etenkin opetusministerin ykkössalkkusta. Sosiaali- ja terveysministeriksi, joka vastaa tulevassa hallituksessa perusturvasta ja sosiaaliturvan uudistuksesta, on nousemassa joko eduskuntaryhmän puheenjohtaja Aino-Kaisa Pekonen tai varapuheenjohtaja Hanna Sarkkinen.

RKP:n riveistä hallitukseen tulevat oikeusministeri sekä pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri. Henriksson kertoi puolueen nimenneen Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeriksi kansanedustaja Thomas Blomqvistin (r). Henrikssonista tulee oikeusministeri.

Ari Helminen / Uutissuomalainen
ari.helminen@uutissuomalainen.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Asiasanat

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi