Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Sää poutaantuu suuressa osassa maata, helteitä odotettavissa maan etelä- ja keskiosiin ensi viikolla

Ensi viikolla on odotettavissa jopa hellelukemia. LEHTIKUVA / AKU HÄYRYNEN

Sää poutaantuu suuressa osassa maata sunnuntaina, kerrotaan Ilmatieteen laitokselta.

Aamulla tosin voidaan vielä saada vesisateita maan eteläosassa ja itärajan tuntumassa. Päivällä sadekuuroja saataneen lähinnä maan pohjoisosassa.

Etelä- ja Keski-Suomessa aamun sateet väistyvät päivän aikana itärajan taakse ja luvassa on osin aurinkoinen, osin vaihtelevan pilvinen sää.

Huomiset päivälämpötilat vaihtelevat Lounais-Suomen reilusta 15 asteesta Lapin noin kymmeneen asteeseen. Tosin Käsivarressa ja päälaella saatetaan jäädä lähemmäs viittä astetta.

Helteitä odotellessa

Ensi viikolla on odotettavissa jopa hellelukemia, mutta sitä ennen on vielä yksi kylmä yö koko maassa. Maanantain vastaisena yönä hallaa saattaa olla aivan etelää myöten.

Maanantaina on vielä epävakainen sää ja lännestä saapuu yhtenäinen sadealue, joka liikkuu koko maan yli tiistain vastaisena yönä. Tiistaina sää sitten lämpenee niin, että Etelä-Suomessa saatetaan paikka paikoin saavuttaa helleraja. 20 astetta voidaan mitata puolestaan Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun alueille asti. Lapissa lämpötila vaihtelee 10:stä 15 asteeseen.

Viikon puolivälin paikkeilla helteen todennäköisyys kasvaa ja kohoaa Salpausselän pohjoispuolelle. Eteläosissa lämpötila saattaa olla jopa 27–28 astetta.

Myös torstaina ollaan Ilmatieteen laitoksen mukaan lämpimän ilmamassan alueella, ja hellelukemiin päästään monin paikoin Etelä- ja Keski-Suomessa. Lapissa asteita on parisenkymmentä.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi