Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Viileähkön loppuviikon aikana kuurottelee – lakkiaiset silti pääosin poutasäässä

Koulujen päättäjäisiä päästäneen juhlimaan valtaosin poutasäässä. Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto

Kuluvan viikon sää jatkuu epävakaisena ja viileähkönä, ja kuurosateitakin ripottelee. Koulujen päätöspäivää lauantaita päästäneen silti juhlimaan valtaosin poutasäässä, kerrotaan Ilmatieteen laitokselta.

Lauantaina aamu on poutainen koko maassa, mutta iltapäiväkuuroja saattaa syntyä lähinnä Suomen pohjoisosissa. Sateiden todennäköisyys jää lakkiaispäivänä silti melko pieneksi, arvioi päivystävä meteorologi Iiris Viljamaa.

Lauantaina on lämpimintä maan etelä- ja länsiosissa, missä saatetaan mitata 15–18 lämpöastetta. Maan pohjoisosissa lauantain lämpötila jää 8–12 asteeseen.

Ilmatieteen laitoksen varoituskartasta kävi ilmi tiistaina illalla, että lauantaiksi ei ole annettu minkäänlaisia säävaroituksia Suomen maa- tai merialueille. Matalapainekin väistynee lauantaihin mennessä pohjoiseen Norjan ja Venäjän puolelle.

Puhuri iskee kahdessa huipussa

Lähipäiville säävaroituksia sen sijaan riittää. Keskiviikkona tuulee navakasti kaikilla merialueilla lukuun ottamatta Merenkurkkua ja Perämerta.

Keskiviikkona ja torstaina saadaan lähinnä Lapissa sateita, mutta ne jäänevät hajanaisiksi.

Navakka tai kova tuuli leviää tällä viikolla myös maa-alueille.

– Kovaa tuulta on tulossa kahdessa erässä. Niistä ensimmäinen saapuu torstaina ja toinen perjantaina, Viljamaa kertoo.

Torstaina tuulee eteläisimpiä maakuntia lukuun ottamatta koko Manner-Suomessa joko kovaa tai jopa vaarallisen kovaa. Vaarallisesta tuulesta varoitetaan Pohjois-Pohjanmaalla, Kainuussa sekä Etelä- ja Keski-Lapissa. Lisäksi tuulee kovaa Pohjois-Lapissa sekä keskisessä Suomessa.

Perjantaina on syytä varautua kovaan tai vaarallisen kovaan tuuleen samoilla maa-alueilla. Tosin Pohjois-Lapissa puhurin ennakoidaan silloin jo laantuneen. Perjantain aikana kulkee matalapaineen keskus Keski-Lapin yli koilliseen.

Ensi viikoksi sää näyttäisi Viljamaan mukaan lämpenevän lähemmäksi kesäisiä lukemia. Jo sunnuntaina päästäneen siihen suuntaan, kun sää kuivuu ja alkaa lämmetä.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi