Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Teuvo Hakkaraisella mahdollisuus palata taas valtuustotyöhön, oikeusjuttu päättynyt

Euroopan parlamentin uusi jäsen Teuvo Hakkarainen teki itse päätöksen, että hänen aikataulunsa eivät jatkossa anna myöten istua Viitasaaren valtuustossa. Kuva: Antti Yrjönen

Kansanedustaja ja tuore meppi Teuvo Hakkarainen (ps.) on jälleen tervetullut valtuutetun tehtäväänsä Viitasaaren kaupunginvaltuustossa. Viitasaaren kaupunginhallitus päätti asiasta tiistaina.

Luottamustoimesta pidättämiselle ei ole enää perusteita, koska syynä ollut keskeneräinen oikeusjuttu on päätöksessään. Tehty päätös annetaan tiedoksi kaupunginvaltuustolle.

Valtuusto pidätti Hakkaraisen valtuutetun tehtävästä noin vuosi sitten. Silloin meneillään oli oikeudenkäynti, joka koski kokoomukselaisen kansanedustajan pahoinpitelyä ja ahdistelua eduskunnassa. Hakkarainen tuomittiin sakkorangaistukseen.

Mepillä ei aikaa valtuustolle?

Hakkarainen ehti jo kertoa suorasanaisesti maanantaina, että ei aio palata valtuustoon. Hän ei usko ehtivänsä Euroopan parlamentin töistä maanantaisiin kokouksiin Viitasaarelle. Toisaalta Hakkarainen katsoo, että Viitasaaren valtuusto nöyryytti häntä pahasti vuosi sitten luottamustoimesta pidättämisellä.

Ero edellyttää hyvää syytä

Kuntalaki toteaa, että luottamushenkilön tulee edistää kunnan ja sen asukkaiden etua sekä toimia tehtävän edellyttämällä tavalla. Kunnanvaltuusto voi harkintansa mukaan pidättää luottamushenkilön toimesta, jos hänet on asetettu syytteeseen rikoksesta, joka laatu tai tekotapa estää luottamustehtävän hoidon. Näin Viitasaarella tehtiin.

Jos luottamushenkilö pyytää eroa toimestaan, siihen pitää olla hyvä syy. Maantieteellinen etäisyys Viitasaarelta Euroopan parlamentin toimipaikkoihin todennäköisesti hyväksyttäisiin sellaiseksi.

Hakkaraisen hyllytyksen ajan hänen varavaltuutettunaan on ollut Ilpo Manninen (ps.), joka on puolueen ensimmäinen varavaltuutettu.

Pirjo Nyman
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Aiheet:

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi