Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Ruohonen-Lerner ja Vehkaperä putosivat varasijoille

Perussuomalaisten Pirkko Ruohonen-Lerner jäi varasijalle. LEHTIKUVA / Vesa Moilanen

Menneellä kaudella istuneista europarlamentaarikoista putosivat varasijoille perussuomalaisten Pirkko Ruohonen-Lerner ja keskustan Mirja Vehkaperä.

Ruohonen-Lernerin äänisaalis oli hieman yli 19 000 ääntä ja Vehkaperän noin 36 000 ääntä.

Vehkaperä siirtyi europarlamenttiin viime vuoden kesäkuussa, kun Paavo Väyrynen ilmoitti palaavansa eduskuntaan. Ruohonen-Lerner taas päätyi europarlamenttiin vuoden 2014 vaalien jälkeen noustuaan varasijalta Sampo Terhon tilalle.

Parlamenttiin paluuta yrittänyt kokoomuksen Eija-Riitta Korhola keräsi lähes 43 000 ääntä ja jäi varasijalle. Korhola oli ehdolla myös vuoden 2014 vaaleissa mutta ei tullut valituksi.

Muista kokoomuslaisista näkyvän kampanjan tehnyt, puolueen nousevaksi tähdeksi povattu Aura Salla sai noin 38 500 ääntä mutta jäi rannalle. Eduskuntakonkari Kimmo Sasi sai reilut 24 000 ääntä.

Vasemmistoliiton Merja Kyllösen äänisaalis oli reilut 23 600 ja tuloksena varasija. Hän sai viime eurovaaleissa lähes 57 000 ääntä. Kyllönen ilmoitti jo huhtikuussa, että ei perhesyistä aio lähteä EU-parlamenttiin, vaikka tulisikin valituksi.

Essayah ei lähdekään pikakeikalle Brysseliin

Kristillisdemokraatit jatkavat seuraavankin kauden ilman omaa meppiä. Sari Essayahin puolen vuoden mittainen lenkki Brysseliin jää tekemättä reilusta 53 600 äänestä huolimatta.

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Essayah ilmoitti huhtikuussa aikovansa palata europarlamentista takaisin eduskuntaan vuoden lopussa, kun Suomen kausi EU-puheenjohtajamaana päättyy. Essayah oli meppinä vuosina 2009–2014, mutta muhkea äänisaalis ei riittänyt silloinkaan jatkokauteen.

Perussuomalaisten Sebastian Tynkkysen saalis oli hieman alle 18 000 ääntä. SDP:n puoluesihteeri Antton Rönnholm sai tyytyä 6 300 ääneen. Keskustan Pekka Puskan saalis oli lähes 20 000 ääntä, mutta euroedustajan paikka jäi haaveeksi.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi