Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Tänään Venäjän kaatoon - lue yön uutiskooste

Yksityisten sairauskuluvakuutusten ottaminen lapsille on yleistynyt tasaista tahtia viimeisen kymmenen vuoden aikana, kerrotaan Finanssiala ry:stä. Nyt jo puolet suomalaisista lapsiperheistä kuuluu yksityisen sairauskuluvakuutuksen piiriin.

Finanssiala ry:n tilastoista käy ilmi, että kun vuonna 2009 lasten yksityisiä sairauskuluvakuutuksia oli hankittu lähes 400 000 kappaletta, oli vastaava määrä viime vuoden lopulla määrä liki puoli miljoonaa.

Tampereen yliopistolla muutamia vuosia sitten tehdyn tutkimuksen mukaan painavia syitä lasten vakuuttamiseen ovat lääkärille pääsyn helppous ja vaivattomuus ilman jonottamista.

Ovensuukyselyt povaavat Irlannin pääministeripuolueelle eurovaalivoittoa

Irlannissa ovensuukyselyt povaavat vaalivoittoa pääministerin EU-myönteiselle puolueelle eurovaaleissa.

Pääministeri Leo Varadkarin Fine Gael -puolue oli johdossa kahdessa Irlannin kolmesta vaalipiiristä, käy ilmi RTE- ja TG4- televisiokanavien tekemistä ovensuukyselyistä. Dublinin vaalipiirissä kärjessä on vihreä puolue.

Irlannissa ja Tshekissä järjestettiin eurovaaliäänestys perjantaina. Irlannissa äänestys oli yksipäiväinen, Tshekissä äänestystä jatketaan vielä tänään.

EU-vaalit alkoivat jo torstaina Hollannissa ja EU-eroon valmistautuvassa Britanniassa. Valtaosa EU:n jäsenmaista, Suomi mukaan lukien, äänestää sunnuntaina. (Lähde: AFP)

Ranskan poliisi jatkaa Lyonin pakettipommi-iskusta epäillyn etsintöjä

Ranskassa poliisi etsii kuumeisesti Lyonin pommi-iskusta epäiltyä. Lyonissa räjähti eilen alkuillasta pakettipommi kävelykadulla kaupungin keskustassa. Poliisin mukaan paketin sisällä oli ruuveja ja pultteja.

Iskussa haavoittui 13 ihmistä, joista 11 joutui sairaalaan. Heidän vammansa eivät kuitenkaan ole hengenvaarallisia.

Poliisi etsii tapahtuneen vuoksi noin 30-vuotiasta miestä, joka tallentui maastopyörän selässä valvontakameroiden kuviin vain hieman ennen räjähdystä. Poliisi luonnehtii miestä vaaralliseksi. (Lähde: AFP)

Trumpin hallinto vetoaa Iranin uhkaan ja myy aseita Yhdysvaltojen arabiliittolaisille kongressin vastustuksesta huolimatta

Yhdysvalloissa presidentti Donald Trumpin hallinto on myymässä aseita Saudi-Arabialle ja muille arabiliittolaisilleen kongressin vastustuksesta huolimatta. Päätöstä perustellaan Iranin aiheuttamalla uhalla. Se on raivostuttanut lainsäätäjiä, jotka pelkäävät, että aseilla surmataan siviilejä Jemenissä.

Jemenissä on kuollut kymmeniätuhansia ihmisiä huthikapinallisten ja Saudi-Arabian tukemien hallituksen joukkojen välisissä yhteenotoissa. Monet kuolonuhreista ovat olleet siviilejä.

Yhdysvallat on sallimassa 22 asekuljetusta Saudi-Arabiaan, Arabiemiraatteihin ja Jordaniaan. Kaupan arvo on 8,1 miljardia dollaria eli 7,2 miljardia euroa.

Ulkoministeri Mike Pompeo vetoaa kongressille toimittamissaan asiakirjoissa hätätilaan ja Yhdysvaltojen kansallisiin turvallisuusintresseihin, jotka vaativat aseiden myyntiä. Näiden olosuhteiden vuoksi kongressin mahdollisuus arvioida sopimuksia voidaan ohittaa, Pompeo kirjoittaa. (Lähde: AFP)

Venezuelassa ainakin 25 vankia on kuollut yhteenotossa poliisin kanssa

Venezuelassa ainakin 25 vankia on kuollut ja 20 poliisia haavoittunut yhteenotossa poliisivankilassa, kertoo vankien oikeuksia puolustava järjestö. Yhteenotto puhkesi, kun maan erikoisjoukot yrittivät pelastaa vankilassa olleita vierailijoita, kun nämä oli otettu panttivangeiksi.

Järjestön mukaan pidätetyillä oli aseita, ja he ampuivat poliiseja. He myös todennäköisesti räjäyttivät kranaatteja.

Järjestön mukaan väkivaltaisuudet ovat yleisiä vankiloissa, joissa vangittuja on tarkoitus pitää vain 48 tuntia. (Lähde: AFP)

Yhdysvalloissa 21-vuotias mies tuomittiin elinkautiseen teinitytön sieppaamisesta ja tämän vanhempien murhaamisesta

Yhdysvalloissa 21-vuotias mies tuomittiin elinkautiseen 13-vuotiaan teinitytön sieppaamisesta ja tämän vanhempien murhaamisesta.

Mies murtautui viime lokakuussa perheen kotiin Wisconsinissa ja tappoi perheen isän ja äidin, jotta hän voisi siepata näiden tyttären, joka oli aiemmin lähtenyt koulubussilla kouluun.

Vangittuna ollutta 13-vuotiasta tyttöä ei onnistunut löytämään ennen kuin hän pakeni kolmen kuukauden jälkeen.

Tuomitulla 21-vuotiaalla ei ole mahdollisuutta päästä ehdonalaiseen.

Tuomari sanoi oikeusprosessin aikana, että 21-vuotias mies on vaarallisin mies, joka on koskaan kävellyt tällä planeetalla. (Lähde: AFP)

Mirjam Helin -laulukilpailu jatkuu tänään

Kansainvälisen Mirjam Helin -laulukilpailun välikilpailu alkaa tänään Musiikkitalossa Helsingissä.

Välikilpailussa kisaa kaksi suomalaista 20 osallistujan joukossa. Basso Jussi Juola esiintyy tänään neljäntenä kello 11 alkavassa erässä ja sopraano Virva Puumala huomenna samaan aikaan. Välikilpailun ohjelma on enintään puolituntinen.

Yle Areena lähettää molempina päivinä kello 11 ja kello 18 alkavat erät. Loppukilpailuun valittavat laulajat julkistetaan sunnuntai-iltana.

Leijonat pelaa Slovakiassa MM-finaalipaikasta - välierässä vastassa kaikki ottelunsa voittanut Venäjä

Suomen jääkiekkomaajoukkue pelaa tänään Slovakian MM-kisoissa paikasta loppuotteluun. Leijonat kohtaa Bratislavassa välierässä Venäjän.

Venäjä on voittanut turnauksen kaikki kahdeksan otteluaan. MM-kisojen ainoa tappioton joukkue pudotti puolivälierissä Yhdysvallat jatkosta maalein 4–3. Suomi eteni välieriin kukistamalla puolivälieräpelissä Ruotsin jatkoerässä 5–4.

MM-välierä Venäjä–Suomi alkaa Bratislavassa Suomen aikaa kello 16.15.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi