Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Ovensuukyselyt povaavat Irlannin pääministeripuolueelle eurovaalivoittoa

Pääministeri Leo Varadkarin Fine Gael -puolue oli johdossa kahdessa Irlannin kolmesta vaalipiiristä. LEHTIKUVA/AFP

Irlannissa ovensuukyselyt povaavat vaalivoittoa pääministerin EU-myönteiselle puolueelle eurovaaleissa.

Pääministeri Leo Varadkarin keskustaoikeistolainen Fine Gael -puolue oli johdossa kahdessa Irlannin kolmesta vaalipiiristä, käy ilmi RTE- ja TG4 -televisiokanavien tekemistä ovensuukyselyistä. Dublinin vaalipiirissä kärjessä on vihreä puolue 25 prosentin kannatuksella ja pääministeripuolue on saamassa 14 prosenttia äänistä.

Eteläisessä vaalipiirissä Fine Gaelin kannatus oli 16 prosenttia ja Fianna Fail ja Sinn Fein -puolueiden kannatukset olivat 13 prosentissa. Kolmannessa vaalipiirissä Fine Gael on saamassa ovensuukyselyjen mukaan 25 prosentin kannatuksen, ja toisena on Sinn Fein 15 prosentin osuudella.

Irlannissa ja Tshekissä järjestettiin eurovaaliäänestys perjantaina. Irlannissa äänestys oli yksipäiväinen, Tshekissä äänestystä jatketaan vielä tänään.

EU-vaalit alkoivat jo torstaina Hollannissa ja EU-eroon valmistautuvassa Britanniassa. Hollannissa EU-vastaisten oikeistopopulistien menestys näyttää ovensuukyselyiden mukaan jääneen odotettua heikommaksi.

Valtaosa EU:n jäsenmaista, Suomi mukaan lukien, äänestää sunnuntaina. Myös aiemmin äänestäneiden maiden tulokset julkistetaan vasta tuolloin.

Irlannissa pidettiin perjantaina EU-vaalien yhteydessä myös kansanäänestys avioeron myöntämisen ehtojen lieventämisestä. Ovensuukyselyjen mukaan 87 prosenttia äänestäjistä kannattaa myöntämisehtojen lieventämistä ja 12 prosenttia vastustaa.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi