Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Suomenmaa vähentää väkeä ja muuttuu kuukausilehdeksi

Suomenmaan yt-neuvottelut ovat seurausta keskustan vaalitappiosta. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

Keskustan Suomenmaa-lehden yt-neuvottelut ovat päättyneet. Lehti vähentää 8,6 henkilötyövuotta ja muuttuu elokuussa viikkolehdestä kuukausilehdeksi.

Päätoimittaja Juha Määtän mukaan tehdyt päätökset ovat raskaita mutta välttämättömiä yhtiön taloudellisen tilanteen turvaamiseksi.

– Neu­vot­te­lu­jen seu­rauk­se­na jou­duim­me päät­tä­mään mo­nen osaa­van työn­te­ki­jän työ­suh­teen, mut­ta täs­sä ti­lan­tees­sa meil­lä ei ol­lut muu­ta vaih­to­eh­toa kuin so­peut­taa toi­min­ta ta­lou­del­li­ses­ti kes­tä­väl­le poh­jal­le, Määt­tä pahoitteli lehdessä.

Suomenmaan yt-neuvottelut ovat seurausta keskustan vaalitappiosta. Lehden puolueelta saama vuosittainen viestintätuki puolittui toukokuun alusta yhteen miljoonaan.

Suomenmaasta irtisanottiin neljä ihmistä, neljän määräaikaisen työntekijän työsuhde päättyi, yhden ihmisen työsuhde määräaikaistettiin ja yksi ihminen irtisanoutui. Lehden palvelukseen jää vähennysten jälkeen 13 ihmistä.

Säästöjä haettiin myös ulkoistuksista, it-järjestelmistä ja toimitilaratkaisuista.

Määtän mukaan lehden toimintatavat säilyvät ennallaan. Suo­men­maa te­kee edel­leen vai­kut­ta­vaa po­liit­tis­ta ja nä­ke­myk­sel­lis­tä si­säl­töä verk­koon ja print­tiin, Määttä vakuuttaa.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi