Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Kotimainen mansikka kypsyy jo kevään ylioppilasjuhliin

Mansikan satokausi on pidentynyt uusien viljelytekniikoiden ansiosta. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Kotimaista mansikkaa saadaan varmuudella kesäkuun ensimmäisenä päivänä vietettäviin ylioppilasjuhliin mennessä, kertoo Hedelmän- ja Marjanviljelijäin liitto.

Mansikan satokausi on pidentynyt uusien viljelytekniikoiden ansiosta, ja satoa saadaan nykyään toukokuun lopulta syyskuun alkuun asti.

Mansikan viljely onnistuu yhä varhemmin esimerkiksi kylmältä ilmalta suojaavien kasvutunnelien ansiosta. Kasvutunnelit ovat uusi innovaatio Suomen puutarhataloudessa, ja niissä viljellään mansikkaa tällä hetkellä noin 25 hehtaarin alalla. Monissa muissa Euroopan maissa kasvutunneleissa tuotetaan jo valtaosa maan mansikkasadosta.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi