Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Helleraja rikkoutui Kokemäellä, lämmintä luvassa myös huomiseksi

Myös ensi viikolla on luvassa lämpimiä päiviä etenkin maan etelä- ja keskiosissa. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Helleraja on rikkoutunut alkuillasta Kokemäellä, kerrotaan Ilmatieteen laitokselta. Kokemäen Tulkkilassa mitattiin iltakuuden aikoihin 25,3 lämpöastetta.

– Se on kevätkesän uusi ylin lämpötila, kertoo päivystävä meteorologi Hannu Valta Ilmatieteen laitokselta.

Aiempi kevään korkein lukema mitattiin viikko sitten Ilomantsissa, jossa mittari nousi 25,2 asteeseen.

Muilla Ilmatieteen havaintoasemilla ei ole tänään mitattu hellelukemia. Turussa oltiin kuitenkin lähellä, sillä siellä mitattiin tasan 25 astetta. Porin rautatieasemalla mittari näytti 24,8 astetta.

Sääennusteen mukaan sunnuntaina lämpeneminen jatkuu, ja helteen todennäköisyys kasvaa etenkin maan länsiosassa. Viileintä on Suomen pohjoisimmassa osassa.

– Huomenna itse asiassa saattaa olla jopa hieman lämpimämpää, suunnilleen ehkä asteen verran. Silti lounaassa alkaa pilvisyys lisääntymään ja kosteampaa ilmaa virtaa, mutta kyllä huominen päivä on vielä hyvin lämmin. Itään ja pohjoiseen virtaa vähän viileämpää ilmaa idästä, Valta kertoo.

Lämmintä on edelleen Suomen etelä-, keski- ja länsiosissa. Sitä vastoin Pohjois-Karjalasta Itä- ja Pohjois-Lappiin ulottuvalla vyöhykkeellä lämpötila saattaa jäädä alle 20 asteen.

Metsäpalovaroitus on tänään voimassa Ahvenanmaalla, Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa. Esimerkiksi Lapin pelastuslaitos kertoi kuitenkin Twitterissä, että maastopalot ovat päivän mittaan juoksuttaneet palokuntia ympäri Lappia. Pelastuslaitoksen mukaan nurmikko kannattaakin nyt haravoida eikä kulottaa.

Keskimääräistä lämpimämpi kevät

Ensi viikolla sää on muuttumassa epävakaammaksi, koska Suomen päälle kertyy kosteaa ilmamassaa. Luvassa on myös sadekuuroja maanantaista alkaen.

– Ainakin alkuviikolla sadekuurot ovat paikallisia. Loppuviikosta ei vielä tiedä, mitä tapahtuu, tuleeko laajempi matalapaine vai ei, Valta sanoo.

Lämpötilat ovat hieman keskiarvon yläpuolella, mutta toukokuiset helteet eivät Ilmatieteen laitoksen mukaan ole epätavanomaisia.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi