Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Pelastuslaitos polttaa Porissa palavan kerrostalon ullakkoa hallitusti, palossa ei tiettävästi uhreja

Porin kerrostalopalo riehuu edelleen. Pelastuslaitos kertoi STT:lle illalla kahdeksalta, että kerrostalon ullakkoa poltetaan hallitusti. Ullakko palaa edelleen koko pituudeltaan. Muualle rakennukseen liekit eivät ole levinneet.

– Ullakolla pitäisi olla aika hyvä rakenteellinen suojaus ylimpiin asuntoihin. Poltetaan hallitusti ullakkoa nyt. Paloa hillitään ja vesivahingot koitetaan saada mahdollisimman pieniksi, kertoo valmiussuunnittelija Tiina Kielinen Satakunnan pelastuslaitokselta.

Kielisen mukaan kaikkein pahiten palaneesta osasta valuu kuitenkin vettä alaspäin silminnähtävän paljon, mutta myös veden tulosta pyritään selviämään hallitusti.

Keskusaukion laidalla sijaitsevan yhdeksänkerroksisen Keskuskartano-nimisen talon syttymissyy ei ole tällä hetkellä pelastuslaitoksen tiedossa. Kielinen arvioi tulipalon lähteneen ullakon keskiosista. Ullakolla on Kielisen mukaan saunatiloja ja häkkivarastoja.

Asukkaat evakuoitu

Kaikkien 162 asunnon asukkaat on evakuoitu ja koottu telttaan läheisen niin sanotun Tyttöjen vanhan ammattikoulun pihalle. Majoitusta tarvitsevat asukkaat evakuoidaan myöhemmin Yyterin hotelliin.

Hälytys palosta tuli puoli kuuden aikaan illalla.

Kotinsa ikkunoista tilannetta seurannut Riitta Mäkelä kertoi ennen iltaseitsemää, että tulipalo levisi jatkuvasti rakennuksen kattoa pitkin.

Mäkelä kertoi liekkien lyövän katon läpi. Paikalla oli tikasauto, jonka huipulta yksi palomies suihkutti vettä liekkejä päin. Paikalle oli Mäkelän mukaan saapunut myös toinen tikasauto.

Mäkelän mukaan talon katon tietämillä on tehty viime aikoina jotain "hommia".

Tulipalo on rakennuksen korkeammassa osassa, jossa on Mäkelän mukaan vain asuinhuoneistoja. Talo oli hänen mukaansa valmistuessaan pohjoismaiden suurin vuokratalo.

Tulipalosta levisi Mäkelän mukaan sankka savu itä-Poria kohti.

– Koko ajan tulee lisää (pelastusajoneuvoja). Monta paloautoa ja ambulansseja on myös, Mäkelä kuvaili tilannetta alkuillasta.

Talo sijaitsee Rautatienpuistokadulla Porin keskustan läheisyydessä. Talossa on myös toimitiloja, ja siinä toimivat muun muassa hotelli ja ravintola Amado.

Pelastuslaitos: Välttäkää liikkumista alueella

Satakunnan pelastuslaitos kehotti Twitterissä välttämään turhaa liikkumista Satakunnan-, Itsenäisyyden- ja Presidentinpuistokatujen välisellä alueella, jotta pelastajat saavat työrauhan.

Pelastuslaitos neuvoi yhdeksän aikaan naapuritalojen asukkaita sulkemaan ilmastoinnin ja ikkunat. Jos asunnossa on savua, sieltä pitää poistua ja ilmoittaa asiasta pelastusviranomaisille.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi