Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Talousraami puoluejohtajien perattavana hallitusneuvotteluissa

Antti Rinne on toivonut, että uusi hallitus pääsisi aloittelemaan työtään kesäkuun alussa. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

Hallitusneuvotteluissa vauhdittuu nyt talouslinjausten sorvaus. Talousraami oli tänään puolueiden puheenjohtajien pöydällä.

Hallitusneuvottelujen vetäjä Antti Rinne (sd.) sanoi puheenjohtajien kokouksen jälkeen, että kokouksessa käytiin läpi tämänhetkistä kehystilannetta talouden raameista. Yksityiskohtia talouslinjasta Rinne ei kommentoinut, eikä myöskään sitä, voisiko uudistuksiin käytettävä raha olla noin kaksi miljardia euroa.

– Minä en käy nyt näitä yksityiskohtia ollenkaan läpi. Meillä on nyt valmisteluprosessi käynnissä, ja sitten kun ollaan valmiita niin kerrotaan, Rinne sanoi.

Hänen mukaansa pohjaa kehyksille rakennetaan nyt puheenjohtajapöydässä.

– Sen jälkeen, kun meillä on periaatteet sovittu, niin sitten taloustyöryhmä käy ne läpi ja siitä sitten lähtee ilmiöpöytiin myös, Rinne sanoi.

Neuvottelujen tahti kiihtynee päivä päivältä, ja nyt tarkoitus on neuvotella myös sunnuntaina.

Rinne: SDP:llä verotuksessa "oma tahtotila"

Rinteen tavoitteena on hallitusohjelma, jossa on riittävästi mukana sekä taloutta että yhteiskuntapolitiikkaa. SAK esitteli eilen neuvottelijoille oman, laajoja veronkiristyksiä sisältäneen vero-ohjelmansa. Rinteen mukaan SDP:llä on verotukseen liittyvissä asioissa "oma tahtotila".

– Veropohjan laajentamisen kautta haetaan pelivaraa. Nyt katsotaan, miten neuvotteluissa löydetään yhteinen sävel. Täytyy löytää kokonaisuus, jolla vahvistetaan yrittäjyyttä ja synnytetään talouskasvua ja työllisyyttä kestävällä tavalla, Rinne muotoili aiemmin tänään.

SAK:n vero-ohjelman ja SDP:n aiemmin esittämien linjausten yhtäläisyyksiä Rinne kommentoi sanomalla, ettei SAK:lla hänen tietääkseen ole "yhtään neuvottelijaa tässä talossa".

SAK:n mallissa esillä olivat esimerkiksi listaamattomien yritysten osinkoverotuksen kiristäminen ja yrittäjävähennyksestä luopuminen. Perintö- ja lahjaveroasteikot palautettaisiin entiselle tasolleen. Työn verotuksen kiristämistä tulisi järjestön mukaan välttää.

Rinne sanoi, ettei ole vielä ehtinyt tutustua SAK:n esityksiin. Hän kieltäytyi tiukasti ottamasta kantaa yksittäisiin veroihin tai muihin asioihin liittyviin kysymyksiin.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi