Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Poliisi valvoo raskasta liikennettä tehostetusti vuorokauden

Poliisi aloittaa raskaan liikenteen tehovalvonnan keskiviikkona aamukuudelta. Tehovalvonta kestää vuorokauden, ja siihen osallistuvat kaikki Suomen poliisilaitokset.

Tavaraliikenteessä valvotaan erityisesti ajo- ja lepoaikojen noudattamista, ajoneuvojen kuntoa ja kuorman varmistamista. Näissä on ollut eniten puutteita.

Viime vuoden vastaavassa valvonnassa tarkastettiin 900 ajoneuvoa, joista noin 150:ssä oli merkittäviä ongelmia ajo- ja lepoajoissa tai digipiirturin käytössä. Nyt tavoitteena on tarkastaa sama määrä.

Linja-autoliikenteessä valvotaan etenkin tilausajoliikennettä. Poliisi tarkastaa ajo- ja lepoaikoja, ammattipätevyyttä, liikennelupia sekä tilausajon matkustajamääriä ja turvalaitteiden käyttöä.

– Linja-autolla matkustettaessahan on muistettava, että turvavyötä on käytettävä, mikäli sellainen istuinpaikalta löytyy. Silti vain noin puolet Liikenneturvan joulukuussa 2015 tehtyyn kyselyyn vastanneista raportoi kiinnittävänsä turvavyön aina tai lähes aina, kertoo poliisitarkastaja Kari Onninen Poliisihallituksesta.

Turvavyö jää matkustajilta yleisimmin kiinnittämättä tottumuksen tai unohduksen vuoksi.

Linja-autossa turvavyöt ovat olleet pakollisia vuodesta 2006. Vaatimus ei kuitenkaan koske kaupunkiliikenteeseen suunniteltuja linja-autoja, joissa on paikkoja seisovillekin matkustajille.

Nina Räty
nina.raty@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista FC Lahden tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 2 vk
0 €

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi