Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Pelastuslaitos raivasi kymmeniä puita ukkospuuskien jäljiltä Pohjois-Karjalassa – lehmätkin meinasivat päästä karkuun

Pohjois-Karjalan pelastuslaitos suoritti myrskystä johtuen noin 70 vahingontorjuntatehtävää. Kuva liity eilisiin tuhoihin. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Eilisen ukkospuuskat ovat työllistäneet reippaasti Pohjois-Karjalan pelastuslaitosta. Pahimmillaan useita kymmeniä puita kaatui samaan kasaan muun muassa teille ja sähkölinjojen päälle. Pelastuslaitoksen mukaan puut rikkoivat myös pienten rakennusten kattoja.

Tämänhetkisen arvion mukaan pelastuslaitos suoritti myrskystä johtuen jopa 70 vahingontorjuntatehtävää. Erityisesti tuhoja korjattiin Kiteellä ja maakunnan etelä- ja keskiosissa.

Puita oli kaatunut myös junaraiteiden päälle, ja tuhoja korjattiin yhdessä Rataliikennekeskuksen kanssa. Lisäksi liikenne valtatie 6:lla oli yön aikana poikki.

Kiteellä kaatuneet puut rikkoivat lehmien aitauksen niin, että eläimet olivat vaarassa karata. Pelastuslaitos sai kuitenkin tilanteen hallintaan ennen kuin lehmät ennättivät karkuteille.

Myrsky aiheutti myös laajoja sähkökatkoja. Vielä aamuviiden aikaan Pohjois-Karjalan Sähkön alueella ilman sähköä oli reilut 1 500 asiakasta, mutta suurin osa sähkökatkoista oli saatu korjattua. Eilen iltakymmeneltä ilman sähköä oli noin 7 000 asiakasta.

Ilmatieteen laitos antoi eilen varoituksen rajusta ukonilmasta Pohjois- ja Etelä-Karjalan sekä Pohjois- ja Etelä-Savon alueille.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi