Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Mahdolliset oppositiojohtajat seuraavat huolestuneina Säätytalon hallitusneuvotteluja

Halla-ahon mukaan Suomi on saamassa "ennennäkemättömän punaisen hallituksen". Lehtikuva / Markku Ulander

Suomi on saamassa erittäin yrittäjä- ja teollisuusvihamielisen hallituksen, jos käynnissä olevat hallitusneuvottelut johtavat hallituksen syntymiseen, arvioi perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho.

Halla-ahon mukaan Suomi on saamassa "ennennäkemättömän punaisen hallituksen", kun kaikki hallitusneuvotteluissa mukana olevat puolueet ovat siirtyneet politiikassaan vasemmalle.

– Lienee kohtuullista ennustaa, että tällä porukalla saadaan koottua erittäin yrittäjä- ja teollisuusvihamielinen hallitus, joka rahoittaa vaalilupauksiaan veronkorotuksilla, rapauttaa Suomen kilpailukykyä ilmastoposeerauksella, lisää parhaan kykynsä mukaan haitallista maahanmuuttoa ja sen kustannuksia sekä hyökkää sananvapautta vastaan erilaisilla niin sanotun vihapuheen vastaisilla kampanjoilla, Halla-aho sanoi perussuomalaisten puoluevaltuustolle Helsingissä.

– Punavihreät puolueet heiluttavat tahtipuikkoa, ja keskusta saa palkinnoksi muutaman siltarummun ja maakuntahallinnon, Halla-aho jatkoi.

Orpolla useita huolenaiheita

Myös kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo kertoo seuranneensa hallitusneuvotteluja huolestuneena.

Orpon mukaan on huolestuttavaa, että hallitusneuvotteluissa keskustellaan alkuvaiheessa tavoitteista ja toiveista ilman taloudellisia rajoitteita. Hänen mukaansa neuvotteluissa pitäisi koko ajan huomioida Suomen taloudellinen tilanne.

– Nyt jos ensin kasataan toiveiden tynnyri ja sen jälkeen aletaan katsoa mikä on mahdollista, niin se voi olla hyvin vaikeaa, Orpo sanoi toimittajille Helsingissä.

Orpoa huolestuttaa erityisesti se, että uusi hallitus lisää Suomen pysyviä menoja tilanteessa, jossa Suomi velkaantuu joka tapauksessa ja samaan aikaan kiristää työn ja yrittämisen veroja, joka entisestään heikentää talouskasvun edellytyksiä laskevassa suhdanteessa.

Kolmas huolenaihe Orpolle on se, että hallitus ei pysty sopimaan rakenneuudistuksista, joilla Suomessa päästäisiin 75 prosentin työllisyysasteeseen.

– Vain sitä kautta pystytään kestävällä tavalla turvaamaan ihmisten tärkeät hyvinvointipalvelut, Orpo sanoi.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi