Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Hallitusneuvotteluissa mukana oleva SDP:n Ville Skinnari: "Meillä on paljon yhteistä historiaa"

SDP:n lahtelaisen kansanedustajan Mika Karin mielestä neuvotteluilla on hyvät edellytykset onnistua.

Lahtelainen Ville Skinnari johtaa yhtä kahdeksasta hallitusneuvotteluja käyvästä ryhmästä. Kuva: Katja Luoma

Keskiviikkona alkaneet hallitusneuvottelut jatkuivat torstaina Helsingissä Säätytalolla. Hallitusohjelmasta neuvottelevat SDP, keskusta, vihreät, vasemmistoliitto ja RKP.

Neuvotteluissa mukana oleva SDP:n varapuheenjohtaja Ville Skinnari kertoo, että torstaina aamupäivällä "käynnisteltiin koneita" ja iltapäivällä työt jatkuivat kahdeksassa eri ilmiöihin keskittyvässä työryhmässä. Lahtelaisista kansanedustajista mukana neuvottelemassa on myös Mika Kari (sd.).

Lahtelainen Skinnari johtaa Elinvoimainen Suomi -ryhmää, joka on hänen mukaansa merkittävä Suomen kasvun ja kehittämisen kannalta.

Kansanedustaja Mika Karin mielestä tunnelma oli keskiviikkona eteenpäin katsova, mikä lupaa hyvää hallitusyhteistyölle. Kuva: Katja Luoma

– Hallituspohja oli pitkän harkinnan tulos. Me kollegat tunnemme toisemme hyvin, ja meillä on paljon yhteistä historiaa, Skinnari kommentoi yhteistyötä Rinteen valitsemien puolueiden kanssa.

Tavoitteena on, että hallitusohjelma olisi valmis 24.5., jotta hallitukselle jää aikaa valmistautua Suomen 1.7. alkavaan kauteen EU:n neuvoston puheenjohtajamaana.

SDP:n lahtelaisen kansanedustajan Mika Karin mielestä Rinteen valitsemien puolueiden neuvotteluilla on hyvät edellytykset onnistua.

Skinnari ja Kari eivät halua alkaa vielä tässä vaiheessa julkisesti arvioimaan neuvotteluiden tärkeimpiä tai eniten kompromisseja vaativia kysymyksiä.

– Toivon neuvottelijoille työrauhaa ja -aikaa sopia sellaisesta ohjelmasta, jonka taakse hallituspuolueet voivat lähteä, Kari toteaa.

Juttua korjattu 10.5.2019 kello 20.49. Myös Mika Kari on mukana neuvotteluissa.

Elina Nissinen
elina.nissinen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi