Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Uudenmaan prikaatissa alikersantin epäillään nimitelleen jääkäriä törkeästi tämän ulkomaalaistaustan takia

Esitutkinta tehdään Uudenmaan prikaatissa, ja esitutkinnan valmistuttua Uudenmaan prikaatin komentaja tekee tarvittaessa päätöksen asian viemisestä syyttäjän käsittelyyn. LEHTIKUVA / Heikki Saukkomaa

Uudenmaan prikaatissa on ilmennyt vakava varusmiesjohtajan alaiseensa kohdistama väärinkäytöstapaus, kertoi Merivoimat keskiviikkona.

Alikersantin epäillään haukkuneen ja nimitelleen jääkäriä törkeästi tämän ulkomaalaistaustasta. Lisäksi alikersantin epäillään kohdelleen samaista jääkäriä myös muutoin nöyryyttävällä tavalla, tehneen tälle haittaa sekä pahoinpidelleen jääkäriä lievästi.

Uudenmaan prikaatin esikuntapäällikkö, komentaja Mika Immonen kertoo STT:lle, että kummatkin asianosaiset suorittavat yhä palvelustaan prikaatissa.

– Esille nousseen asian vuoksi olemme tehneet ja teemme sisäisiä järjestelyjä heidän palvelustehtäviensä osalta.

Paljon Immonen ei voi tapauksesta kertoa, koska esitutkinta yhä on käynnissä. Hän sanoo, että tapaus tuli prikaatin johdon tietoon sisäisesti.

Esitutkinta tehdään prikaatissa

Immonen kertoo, että tapauksen tultua ilmi Uudenmaan prikaatin oikeusupseeri otti yhteyttä Merivoimien esikunnan lakimieheen ja käräjäoikeuden syyttäjään. Syyttäjä ei osallistu esitutkintaan, joka tehdään sisäisesti prikaatissa. Sen arvioidaan kestävän viikon pari.

Varusmiesjohtajaa epäillään palvelusrikoksesta, esimiesaseman väärinkäyttämisestä sekä lievästä pahoinpitelystä.

Esitutkinnan valmistuttua Uudenmaan prikaatin komentaja tekee tarvittaessa päätöksen asian viemisestä syyttäjän käsittelyyn.

"Meillä on täällä hyvä yhteishenki"

Immonen sanoo, että tapaus on poikkeuksellinen. Hän ei osaa sanoa, milloin jotain vastaavaa viimeksi olisi tapahtunut prikaatissa.

– Meillä Uudenmaan prikaatissa on erittäin hyvä henki henkilökunnan ja varusmiesten kesken, joten en usko että yksittäinen tapaus rikkoo yhteishenkeä.

Immonen kertoo, että jo palveluskauden alussa varusmiehille korostetaan eri oppitunneilla, että Puolustusvoimissa kaikki ovat samanarvoisia ja mitään kiusaamista ei sallita.

Uudenmaan prikaati kouluttaa rannikkojääkärijoukkoja meripuolustuksen tarpeisiin. Prikaati on Suomen ainoa ruotsinkielinen joukko-osasto, joka käytännössä tarkoittaa, että opetuskieli prikaatissa on ruotsi ja komentokieli suomi.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi