Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Juha Rehula yllättyi Antti Rinteen valitsemasta hallituspohjasta - "Isänmaan etu tulee ensin ja sitten vasta puolueen"

Hallituksessa on mahdollisuus vaikuttaa keskustalle tärkeisiin asioihin, Rehula toteaa. Kuva: Sami Kuusivirta

SDP:n hallitustunnustelija Antti Rinne on vahvistanut, että tulevassa hallituspohjassa ovat SDP:n lisäksi keskusta, vihreät, vasemmistoliitto ja RKP. 

Keskustan varapuheenjohtaja Juha Rehula yllättyi Rinteen päätöksestä, mutta ymmärsi tämän perustelut. Hollolalainen Rehula putosi eduskunnasta Hämeen vaalipiiristä, mutta suuntasi jo keskiviikkona hallitusneuvotteluihin keskustan varapuheenjohtajan roolissa. 

Keskustan halua lähteä hallitukseen on spekuloitu puolueen historiallisen kovan vaalitappion jälkeen. Rehula kuitenkin kertoo, että keskustan hallitusneuvottelijoiden viime vuorokauden aikana tekemän kyselyn mukaan 80 prosenttia puoluehallituksesta, puoluevaltuustosta ja eduskuntaryhmästä tuki hallitukseen lähtemistä.

- Isänmaan etu tulee ensin ja sitten vasta puolueen. Hallituksessa on mahdollisuus vaikuttaa meille tärkeisiin asioihin, Rehula toteaa.

Keskustan laatima kymmenen kynnyskysymyksen vaatimuslista tulevalle hallitusohjelmalle on Rehulan mukaan edelleen voimassa. Sen pääkohtia ovat muun muassa työllisyysasteen nostaminen 75 prosenttiyksikköön, korotukset takuueläkkeeseen ja että yritysveroa ei nosteta.

Juttua korjattu 8.5. kello 18.31. 80 prosenttia keskustan puoluehallituksesta, puoluevaltuustosta ja eduskuntaryhmästä tuki hallitukseen lähtemistä. Jutussa luki aiemmin 93 prosenttia, joka on kyselyn vastausprosentti.

Elina Nissinen
elina.nissinen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi