Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Kolmannes suomalaisista epäilee kännykkämaksamisen turvallisuutta verkkokaupassa

Suosituin syy olla käyttämättä mobiilimaksamista oli se, että muut maksutavat koettiin riittäväksi. LEHTIKUVA / Markku Ulander

Kolme kymmenestä suomalaisesta ei maksaisi verkko-ostoksiaan kännykällä, koska pelkää sen turvallisuutta. Tulos selviää ohjelmistoyhtiö Qvikin tilaamasta kyselystä.

Kaksi kolmasosaa vastanneista käyttää kännykkää verkkokauppojen selailuun, mutta kolme suosituinta maksutapaa ovat verkkopankki, pankki- tai luottokortti ja perinteinen lasku.

Suosituin syy olla käyttämättä mobiilimaksamista oli se, että muut maksutavat koettiin riittäväksi. Näin arvioi neljä kymmenestä vastaajasta.

Myös tietämättömyys vähensi mobiilimaksamisen käyttöä. Vastaajista 20 prosenttia kertoi tietävänsä liian vähän kännykällä maksamisesta. Naisista näin vastasi yli neljäsosa, miehistä runsas kymmenesosa. Naiset myös kertoivat käyttävänsä miehiä tyypillisemmin laskua tai osamaksua maksutapana.

Mobile Pay suosituin maksusovellus

Suosituin mobiilimaksamisen muoto on kyselyn mukaan Danske Bankin sovellus Mobile Pay. Sitä kertoi käyttävänsä kymmenes vastaajista. Se oli yhtä suosittu kuin muut vastaavat sovellukset yhteensä, kuten Osuuspankin Pivo sekä Applen ja Googlen Pay-sovellukset.

Qvikin suunnittelujohtaja Matias Pietilä näkee luvuissa paljon kehittymisen varaa.

– Onhan tässä pitkä matka Ruotsiin, jossa vähän ikäluokasta riippuen noin 80 prosenttia käyttäjistä maksaa Swish-mobiililompakolla kuukausittain, Pietilä kommentoi yhtiön tiedotteessa.

Kysely selvitti eri maksuvaihtojen käyttöä ja syitä olla käyttämättä mobiilimaksamista. Molemmissa kysymyksissä vastaaja sai valita kolme vastausta noin kymmenen vaihtoehdon joukosta.

Kyselyn toteutti Bilendi, ja siihen vastasi 1 000 aikuisikäistä suomalaista.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi