Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

HS: Maarit Feldt-Ranta arvelee elävänsä enää kuukausia – saa vain palliatiivista hoitoa

SDP:n entinen kansanedustaja Maarit Feldt-Ranta kertoi sairaudestaan HS:n haastattelussa. LEHTIKUVA / Martti Kainulainen

SDP:n entinen kansanedustaja Maarit Feldt-Ranta kertoo Helsingin Sanomille, että hän saa mahasyöpäänsä enää palliatiivista eli oireita lievittävää hoitoa. Feldt-Ranta arvelee voivansa elää enää kuukausia.

Hän kertoo, ettei halua enää kemoterapiaa. Hoito voisi ehkä hieman pidentää elinaikaa, mutta elämästä olisi vaikea nauttia, hän sanoo.

Feldt-Rannalla todettiin mahasyöpä ensimmäisen kerran vuonna 2009. Syöpä uusiutui vuonna 2013, ja silloin hän oli lähes vuoden sairauslomalla.

Feldt-Ranta kertoi tammikuussa, että mahasyöpä on jälleen uusiutunut. Hän jäi tuolloin sairauslomalle eikä hakenut enää jatkokautta eduskuntaan.

Feldt-Rannalla on kaksi omaa lasta, yksi lapsenlapsi ja entisen puolison tytär. Feldt-Ranta on SDP:n entinen puoluesihteeri, pitkäaikainen puoluehallituksen jäsen ja varapuheenjohtaja.

Feldt-Ranta sanoo HS:n haastattelussa eläneensä nyt pidempään kuin ensimmäisen kerran sairastuttuaan oletti.

– Vaikka elämäni loppuu nyt, niin ei minulla ole sellainen olo, etten olisi ehtinyt elää. Olen ollut ihan hyvä ihminen ja olen tehnyt ihan hyviä asioita. Minulla on ollut vaikeuksia, mutta myös iloinen ja valoisa elämä. Olen tyytyväinen, että olen ollut yhteiskunnallisesti hyödyksi, hän sanoo.

– En ole koskaan haikaillut muualle. En toisiin tehtäviin enkä toisiin elämäntilanteisiin.

– Tämä on nyt näin, hän jatkaa.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi