Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Onnettomuustutkintakeskus kertoo tänään Kuopion tuhoisan bussiturman syistä

Onnettomuustutkintakeskus on selvittänyt sekä tapahtumien kulkua että teknisiä kysymyksiä. Sen odotetaan tänään julkistavan myös suosituksia siitä, miten turvallisuutta tulisi parantaa. LEHTIKUVA / HANNU RAINAMO

Kuopion viimekesäisen bussiturman syistä odotetaan tänään uutta tietoa. Onnettomuustutkintakeskuksen on määrä kertoa pian valmistuvan tutkinnan tuloksista.

Elokuun lopulla sattuneessa onnettomuudessa kuoli neljä ihmistä ja noin 20 loukkaantui. Osa loukkaantuneista joutui tehohoitoon Kuopion yliopistolliseen sairaalaan.

Linja-auto poistui moottoritieltä liittymästä, törmäsi viiteen henkilöautoon ja suistui sillalta junaradalle. Se putosi noin 7–10 metrin matkan kyljelleen. Alustavien tietojen mukaan bussi tuli liittymään huomattavasti kovempaa vauhtia kuin risteysalueella tulisi ajaa.

Linja-auto oli tilausajossa, ja sen matkustajat olivat menossa Kalixista Pohjois-Ruotsista Kuopioon hotelli Rauhalahteen. Matkustajat olivat syntyneet 1940- ja 1950-luvuilla. Onnettomuudessa kuolleista neljästä bussimatkustajasta kaksi oli Ruotsin kansalaisia, yksi Suomen kansalainen ja yksi molempien maiden kansalainen.

Onnettomuustutkintakeskus on selvittänyt sekä tapahtumien kulkua että teknisiä kysymyksiä. Sen odotetaan tänään julkistavan myös suosituksia siitä, miten turvallisuutta tulisi parantaa.

Itä-Suomen poliisi on aloittanut asiasta rikostutkinnan. Poliisi kertoi tutkinnan alkuvaiheessa, että vuonna 1951 syntynyttä kuljettajaa epäillään neljästä törkeästä kuolemantuottamuksesta ja törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Poliisin mukaan häntä ei epäillä rattijuopumuksesta. Rikostutkinnan arvioidaan valmistuvan lähiaikoina.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi