Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Poliisi pyytää vihjeitä Oulun Pyhän Tuomaan kirkon lähistöllä liikkuneesta mopoilijasta – kirkon murto havaittiin aamulla, jumalanpalvelus pidettiin silti

Poliisin mukaan murto tapahtui eilisen iltapäivän ja tämän aamun välisenä aikana. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Oulun poliisi pyytää vihjeitä mopoilijasta, jonka epäillään mahdollisesti liittyvän Oulun Pyhän Tuomaan kirkon murtoon. Murto havaittiin tänään aamulla. Poliisin mukaan se on tapahtunut eilisen iltapäivän ja tämän aamun välisenä aikana.

Mielikintiellä sijaitsevaan, vuonna 1975 rakennettuun Pyhän Tuomaan kirkkoon murtauduttiin rikkomalla kirkkoon johtavan oven ikkunat. Lisäksi kirkon sisällä rikottiin lukittuihin tiloihin johtavia ovia ja anastettiin omaisuutta, poliisi kertoo. Siitä, mitä omaisuutta on viety, ei poliisin mukaan vielä ole varmuutta.

Päivystävä rikoskomisario Risto Määttä kertoo, että mopolla liikkunut henkilö on poistunut kirkon luota aamulla. Mopoilijalla oli siniset farkut, tumma huppari ja musta kypärä. Poliisi on Määtän mukaan kiinnostunut muistakin vihjeistä, jotka saattavat liittyä murtoon.

Murron havaitsi seurakunnan henkilökunnan jäsen, joka tuli kirkolle noin kello 8.30 aamulla.

Poliisi pyytää ilmoittamaan tapaukseen liittyviä vihjeitä Oulun poliisin vihjenumeroon 0295 416 194.

Kirkkoherra: Tilanne turvallinen

Pyhän Tuomaan kirkko kuuluu Tuiran seurakuntaan, johon myös kuuluvassa Tuiran kirkossa sytytettiin torstaina tulipalo. Kirkkorakennuksen vahingot jäivät kuitenkin vähäisiksi.

Hieman ennen kirkon hälytystä oli tullut ilmoitus, että Tuiran Kalliotiellä oli tulessa rakennustyömaan kontteja. Poliisi epäilee, että kumpikin palo oli tahallaan sytytetty.

Tuiran seurakunnan kirkkoherra Niilo Pesonen ei kuitenkaan usko, että tilanteet olisi suunnattu erityisesti juuri kirkkoa kohtaan.

– Onhan se tietenkin hätkähdyttävää, mutta eihän näitä onneksi joka päivä tapahdu. Mielestäni on silti hyvä ja turvallinen tilanne, eikä mielestäni ole mitään pelättävää, Pesonen sanoo STT:lle.

Pesonen arvioi iltapäivällä, että murron yhteydessä ei viety ainakaan suurta määrää seurakunnan omaisuutta. Tutkinta on kuitenkin vielä kesken.

Pyhän Tuomaan kirkon jumalanpalvelusta ei jätetty väliin, mutta ehtoollismessu päätettiin muuttaa sanajumalanpalvelukseksi aamupäivän tapahtumien selvittelyyn menneen ajan takia.

– Kirkkosalissa ei ole tapahtunut mitään. Tapaus on kohdistunut muihin tiloihin, Pesonen kertoo.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi