Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Lahden Saimaankadulle yli sata asuntoa kahteen uuteen vuokrataloon

Saimaankatu 29:ään nousee uudistaloja. Kuva: Lahden Talot

Lahden Talot rakentaa kaksi uudiskohdetta Lahden Paavolaan. Saimaankatu 29:ään nousee kaksi seitsemänkerroksista kerrostaloa. Niissä on yhteensä 110 asuntoa, yksiöitä, kaksioita ja kolmioita.

Rakennustyöt alkavat toukokuussa vanhojen liikehuoneistojen purkutöillä, ja ensimmäistä kohdetta päästään rakentamaan jo loppukesästä.

Ensimmäinen kohde valmistuu loppukesästä 2020. Kohteiden pääurakoitsijana toimii NCC Suomi.

Uudistalojen energialuokka on A, ja kerrostalot ovat lähes nollaenergiataloja. Katoille asennetaan aurinkopaneelit, joista saatava sähkö käytetään viilennyksen, valaistuksen ja talotekniikan ylläpitoon.

Talojen lämmitys perustuu kaukolämpöön.

Korttelin uuden ilmeen havainnekuvaan on piirretty kolmaskin kerrostalo. Sen rakentaa NCC, mutta rakennuttajasta ei vielä ole lopullista päätöstä, kertoo NCC:n hankekehityspäällikkö Juha Heijala.

– Se on vuokra- tai asumisoikeustalo. Neuvottelut ovat kesken. Toivottavasti voimme rakentaa koko korttelin eli kolme taloa kerralla valmiiksi.

Lahden Talot -konsernin emoyhtiö on Lahden kaupungin kokonaan omistama Lahden Talot. Konsernilla on kolme tytäryhtiötä: Lahden Asunnot, Lahden Palveluasunnot ja Kiinteistö oy Lahden Vesijärvenkatu 36.

Lahden Talot -konsernilla on reilut 7 300 asuntoa.

Yhtiölle valmistuu kesäkuussa uusi vuokratalo Lahden Nastolaan Pulteritielle. Sen jälkeen käynnistyvät kahden talon rakennustyömaat Rakokivessä Vasaratiellä. Nastolassa rakentajayhtiö on Varte.

Uudistaloissa voidaan hyödyntää samaa perussuunnittelua.

Juttua korjattu 27.4. kello 18.56. Purettava talo ei ole entinen käsityöläistalo, kuten jutussa aiemmin väitettiin. Sen osoite on Saimaankatu 23.

Pirjo Kamppila
pirjo.kamppila@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi