Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Sipilä: Keskustalla on aika selkeä suunta oppositioon

Keskustan ryhmäkokoukseen saapunut Juha Sipilä sanoi kantavansa suurimman vastuun keskustan tappiosta. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

Eduskunnassa keskustan ryhmähuoneessa riitti tiistaina tilaa, kun vaaleissa roimasti pienentynyt ryhmä järjestäytyi. Ennen kokousta keskustan puheenjohtaja, pääministeri Juha Sipilä arvioi suunnan olevan nyt oppositiota kohti.

– Olen keskustellut (Antti) Rinteen (sd.) kanssa useamman kerran, mutta kyllä keskustalla on nyt aika selvä suunta nyt oppositioon, se on kansan päätös. Pitäisi ihmeitä tapahtua nyt vaalivoittajien kesken, jos keskusta on näissä keskusteluissa mukana, Sipilä sanoi.

Ihme olisi Sipilän mukaan sellainen, että hallitustunnusteluissa ei päästäisi eteenpäin ilman keskustaa.

Keskustan ryhmänjohtajaksi uudelleen valittu Antti Kaikkonen kertoi kokouksen jälkeen, että eduskuntaryhmä on varautunut kokoustamaan tiiviisti lähiaikoina. Järjestäytymiskokouksessa varsinaista evästystä hallitustunnusteluihin ei juuri pohdittu.

– Hallitusovi ei nyt kuitenkaan kategorisesti kiinni ole. Varmaan se viitisen senttiä raollaan on, mutta lähiviikot näyttävät, miten tämä palapeli alkaa tästä, Kaikkonen sanoi.

Keskustan ryhmä on koolla myös tänään iltapäivällä, jolloin muun muassa vaalitappion ruotiminen jatkuu.

"Rotakka tappio"

Aamulla Sipilä toisti kantavansa suurimman vastuun keskustan tappiosta puolueen puheenjohtajana.

– Rotakka tappio tuli, Sipilä tunnusti.

Sipilä on ilmoittanut jättävänsä puheenjohtajuuden ylimääräisessä puoluekokouksessa syyskuussa. Hänen mukaansa keskusta saa näin ylimääräisen vuoden aikaa rakentaa uutta alkua, kun kasvot vaihdetaan jo syksyllä.

Lopullinen eropäätös syntyi Sipilän mukaan viime viikon maanantaina, vaalien jälkeisenä päivänä.

– Mutta olin päättänyt jo puolitoista vuotta sitten, että jos keskusta ei pärjää vaaleissa, niin teen omat johtopäätökseni, Sipilä sanoi.

Sipilä ilmoitti erostaan viime viikolla, mutta ei silloin suostunut antamaan tarkempia kommentteja medialle. Ryhmäkokoukseen kävellyt Sipilä ei kommentoinut erikseen sitä, miksi hän vetäytyi julkisuudesta noin viikoksi.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi