Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Padasjoen tuleva kunnanjohtaja Petri Koivula suhtautuu toiveikkaasti tulevaisuuteen, vaikka väkilukutilastot ovat laskusuunnassa – "Kasvukeskuksista on vetoa myös pois"

Viime viikolla tulevaksi kunnanjohtajaksi valittu Koivula toivoo, että etätyömahdollisuuksien yleistyminen ja puhdas luonto houkuttelisivat asukkaita Padasjoella.

Padasjoen tuleva kunnanjohtaja Petri Koivula katsoo tulevaisuuteen positiivisena, vaikka kunnan väkilukutilastot eivät ole järin iloista luettavaa. Viime vuonna asukasmäärä laski alle 3 000:een, ja väestö on ikääntynyttä.

– Vaikka kasvukeskuksiin on vetoa, niin kyllä sieltä on myös vetoa pois. Tällä hetkellä trendi näyttäisi olevan, että ihmiset miettivät ympäristön kannalta parhaita ratkaisuja asua ja kasvattaa lapsiaan sekä suhdettaan luontoon, Koivula pohtii.

Hänen mielestään Padasjoen tärkein vetovoimatekijä on nimenomaan puhdas luonto.

– On paljon ihmisiä, jotka viettävät viikonloppunsa tai lomansa Padasjoella. Mikä ettei voisi olla niin, että he asuisivat siellä.

Koivula toivoo lisääntyvien etätyömahdollisuuksien heijastuvan asukasmäärään

Diplomi-insinööri Koivula työskentelee tällä hetkellä Suomen kuntatekniikan puheenjohtajana. Hän on tehnyt työtä myös Helsingin Energialla sekä Forssan kaupungilla ja kaupungin omistamien yritysten hallinnossa.

– Kokemusta on kertynyt niin paljon, että nyt on hyvä aika käyttää se hyödyksi, Koivula sanoo.

Kunnanjohtajana hän aikoo tehostaa kunnan ja yritysmaailman yhteistyötä.

– Yksi kunnan tärkeimmistä tehtävistä on auttaa olemassa olevia yrityksiä. Sitä kautta saamme verotuloja.

Tällä hetkellä Padasjoen työvoimasta 40 prosenttia käy töissä kunnan rajojen ulkopuolella. Koivulan mukaan on tärkeää huolehtia siitä, että näistä ihmisistä mahdollisimman harva muuttaisi muualle.

– Kunhan saamme palvelut järjestettyä niin, että he kokevat täällä asumisen mielekkääksi.

Koivula uskoo, että etätyön yleistyminen voi sataa Padasjoen laariin.

– Työ menee yhä enemmän siihen suuntaan, ettei sitä ole sidottu määrättyyn paikkaan. Ei välttämättä tarvitse mennä ison kaupungin keskustan toimistoon, vaan toimiston voi perustaa Padasjoelle.

Hän viittaa myös opetus- ja kulttuuriministeriön selvitykseen lukioiden ja korkeakoulujen välisen yhteistyön kehittämisestä. Toiveissa on, että Padasjoellakin pääsisi tulevaisuudessa avointen korkeakouluopintojen pariin.

Entuudestaan tuntematon kunta

Padasjoki ei ollut Koivulalle entuudestaan järin tuttu, vaikka hän on ajanut kunnan läpi kymmeniä kertoja.

– Kun ei ole pysähtynyt kuin huoltoasemalla, niin kyllä siinä on jäänyt kaunis satama ja keskusta näkemättä.

Koivula valittiin kunnanjohtajaksi viime viikon maanantaina. Hän voitti valtuuston suljetussa lippuäänestyksessä Muonion kunnanjohtajan Lasse Peltosen äänin 14–7. Pesti alkaa kesällä, kun nykyinen kunnanjohtaja Heikki Jaakkola siirtyy eläkkeelle.

– Työ alkaa oletettavasti heinäkuun tai elokuun alusta. Emme ole vielä sopineet asiasta kunnanhallituksen kanssa, Koivula sanoo.

Janne Nieminen
janne.nieminen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi