Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Kolmas lahtelaispoliitikko ilmoittautui mukaan eurovaaleihin – myös Asikkalan Mira Nieminen ja Satu Jaatinen ehdolle

Sonja Falk (kd.) teki eduskuntavaalityötä maaliskuussa Lahden kuukausimarkkinoilla. Kuva: Mirja Hussain

Kristillisdemokraattien Hämeen piirin puheenjohtaja Sonja Falk lähtee ehdolle eurovaaleihin. Lahtelainen Falk oli ehdolla myös eduskuntavaaleissa, joissa hän ylsi 1 890 äänellä varasijalle.

– Eurovaalien pitäminen heti eduskuntavaalien jälkeen on epäkiitollista hommaa. Olin vakaasti päättänyt, että lukuisista pyynnöistä huolimatta eurovaaleihin en lähde, mutta (KD:n puheenjohtajan) Sari Essayahin tahtotila oli tässä omaani vahvempi, Falk perustelee ehdokkuuttaan.

Falk on Lahden kaupunginhallituksen ja Päijät-Hämeen maakuntahallituksen jäsen. Hän on työskennellyt sisäministerin erityisavustajana, KD:n eduskuntaryhmän pääsihteerinä ja poliittisena sihteerinä. Tällä hetkellä hän toimii erityisasiantuntijana Lastensuojelun Keskusliitossa.

Falkin mukaan hänen vaaliteemojaan ovat etenkin maahanmuutto- ja turvallisuuskysymykset.

– Maahanmuuttopolitiikassa on kyettävä säilyttämään sekä hallittavuus että inhimillisyys. Euroopan sisäinen vakauttaminen vaatii myös vahvaa lapsi- ja koulutuspolitiikkaa, että saamme nuoret mukaan rakentamaan yhteiskuntaa.

Lahtelaisista poliitikoista europarlamenttivaaleihin asettuvat ehdolle myös Alettin Basboga (sd.) ja Elisa Lientola (vas.).

Asikkalan Mira Nieminen PS:n ehdokkaaksi

Asikkalalainen Mira Nieminen (kuvassa vasemmalla) nimettiin perussuomalaisten eurovaaliehdokkaaksi. Kuva: Sami Lettojärvi

Perussuomalaiset esitteli torstaina oman eurovaaliehdokaslistansa. Heidän joukossaan on asikkalalainen Mira Nieminen. Nieminen keräsi eduskuntavaaleissa varasijalle oikeuttaneen 4820:n äänen potin.

Nieminen on Asikkalan kunnanvaltuutettu ja kunnanhallituksen jäsen sekä Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän valtuuston jäsen. Nieminen johtaa myös Hämeen perussuomalaisten piiriä ja kuuluu perussuomalaisten puoluevaltuustoon.

Nieminen on hallintotieteiden maisteri ja rikoskomisario.

Päijät-Hämeestä on ehdolla myös asikkalalaisyrittäjä Satu Jaatinen Seitsemän tähden liikkeestä. Hän sai eduskuntavaaleissa 84 ääntä.

Eurovaalien vaalipäivä on 26. toukokuuta. Ennakkoäänestys järjestetään 15.–21. toukokuuta.

Juttua päivitetty 18.4.2019 kello 16.15 Satu Jaatisen ehdokkuudella.

Erno Laisi
erno.laisi@ess.fi
@
Vili Uuskallio
vili.uuskallio@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Aiheet:

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi