Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Ainakin 28 saksalaisturistia kuoli Madeiran bussiturmassa - linja-auto syöksyi tieltä ja putosi talon päälle, yön uutiskooste

Madeiralla sattuneessa vakavassa bussiturmassa on kuollut saksalaisia turisteja. Kuva: Lehtikuva

Ainakin 28 saksalaista turistia on kuollut Madeiralla keskiviikkoiltana sattuneessa bussionnettomuudessa. Lisäksi paikallinen lääkäri kertoo yhden henkilön kuolleen vammoihin sairaalassa.

Uutistoimisto AFP:n tietojen mukaan loukkaantuneita on yli 20.

Turistibussin onnettomuus sattui Portugalille kuuluvalla Madeiran saarella eilen iltakuuden jälkeen paikallista aikaa. Onnettomuuden syistä ei ole vielä tarkkaa tietoa. Bussi oli ensin syöksynyt kapealta tieltä ja kierinyt sen jälkeen ilmeisesti useita kertoja ympäri. Lopulta bussi oli pudonnut mäen alla sijainneen talon päälle.

Tämänhetkisten tietojen mukaan kuolleista 18 oli naisia ja 11 miehiä. Kuollet olivat 40–50-vuotiaita. (Lähde: AFP)

Eduskuntaryhmät järjestäytyvät tänään

Uudet eduskuntaryhmät pitävät tänään järjestäytymiskokouksiaan. Kokouksissa valitaan muun muassa eduskuntaryhmien puheenjohtajat.

Eduskunnan suurin eduskuntaryhmä on SDP:llä, jonka 40 edustajan ryhmä pitää kokouksensa kello 13. Kokoomuksen eduskuntaryhmä kokoustaa kello 10.

Puolueilta odotetaan tänään lisää näkemyksiä tulevien hallitustunnustelujen askelmerkeistä. Ennusmerkit osoittavat tällä hetkellä siihen suuntaan, että hallitusta yritetään aluksi rakentaa SDP:n ja kokoomuksen ympärille.

Uudessa eduskunnassa on 83 uutta kansanedustajaa.

Eurovaalien ehdokashakemukset jätetään tänään

Europarlamenttivaalien ehdokashakemukset on jätettävä tänään Helsingin vaalipiirilautakunnalle kello 16:een mennessä.

Eduskuntavaaleissa toiseksi suosituimmaksi puolueeksi noussut perussuomalaiset julkistaa eurovaaliohjelmansa ja ehdokaslistansa tiedotustilaisuudessa ennen puoltapäivää.

Puolueen yli 8 000 äänellä Keski-Suomessa uudelle kaudelle valittu kansanedustaja Teuvo Hakkarainen kertoi keskiviikkona asettuvansa ehdolle myös eurovaaleissa.

Eurovaaliehdokkuudestaan kertoi myös vasemmistoliiton Hanna Sarkkinen, joka oli eduskuntavaaleissa Oulun vaalipiirin äänikuningatar yli 11 000 äänellä.

Pääsiäisen menoliikenne käynnistyy tänään vilkkaana

Pääsiäisen varsinainen menoliikenne alkaa tänään. Kiirastorstai on ollut perinteisesti pääsiäisen vilkkain liikennepäivä, sillä paluuliikenne jakautuu selvemmin usealle eri päivälle.

Myös kaupunkien läheisyydessä pääsiäisliikenteen ajokkimäärät ovat suurimmillaan tänään, ennakoi poliisi.

Maanteillä on siirrytty jo kesänopeuksiin. Jos sää on huono, tulee ajonopeus sovittaa vallitsevien olosuhteiden mukaiseksi.

Poliisi muistuttaa, että ajokelit voivat vaihdella tähän vuodenaikaan paljon eri puolilla Suomea.

Pääsiäinen alkaa kevään lämmössä

Tänään sää on koko maassa poutainen ja selkeä. Päivän ylin lämpötila voi maan etelä- ja keskiosassa yltää jopa 17 asteeseen. Yleisesti liikutaan yli kymmenessä lämpöasteessa. Maan pohjoisosissa päivän ylin lämpötila vaihtelee kolmen ja kymmenen lämpöasteen välillä.

Ruohikkopalovaroitus on voimassa länsi- ja etelärannikolla.

Lämmin ja poutainen sää jatkuu myös pitkäperjantaina suuressa osassa maata. Lapissa, Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa voi tulla sadetta, mutta sademäärät jäävät vähäisiksi.

USA:ssa julkaistaan lyhennetty versio Muellerin Venäjä-tutkinnan raportista

Yhdysvalloissa julkaistaan tänään lyhennetty versio erikoissyyttäjä Robert Muellerin Venäjä-tutkinnan loppuraportista.

Mueller sai tutkintansa päätökseen viime kuussa, ja oikeusministeri William Barr julkaisi tuolloin hänen loppuraportistaan muutaman sivun tiivistelmän.

Tiivistelmässä todettiin, ettei Muellerin tutkinta löytänyt todisteita presidentti Donald Trumpin vehkeilystä venäläisten kanssa. Barrin mukaan Mueller ei sen sijaan ottanut kantaa siihen, oliko Trump syyllistynyt oikeuden estämiseen.

Nyt julkaistavasta raportista on poistettu muun muassa tiedustelutietoja ja muita luottamuksellisia tietoja.

Raportti julkaistaan Yhdysvalloissa paikallista aikaa aamulla.

Pohjois-Korea kertoo testanneensa uudenlaista taistelukärkeä

Pohjois-Korea kertoo testanneensa uudenlaisia, taktisia taistelukärkiä. Pohjois-Korean valtiollisen median mukaan maan johtaja Kim Jong-un valvoi asekokeita.

Valtiollinen media kertoi Kimin todenneen, että uudet aseet kasvattavat merkittävästi Pohjois-Korean armeijan taisteluvoimaa.

Ilmoitus asekokeista tulee vain päivä sen jälkeen, kun yhdysvaltalainen tutkimuslaitos kertoi, että se oli havainnut toimintaa Pohjois-Korean ydinaseiden kehittämiseen liittyvässä laitoksessa.

Asekoe on tiettävästi ensimmäinen, jonka Pohjois-Korea tekee sen jälkeen, kun Kim ajautui helmikuussa umpikujaan presidentti Donald Trumpin kanssa käymissään neuvotteluissa. (Lähde: AFP)

YK:n turvallisuusneuvoston maat erimielisiä Libyan suhteen - taistelut Tripolissa ovat kiihtyneet

YK:n turvallisuusneuvosto ei ole päässyt yksimielisyyteen siitä, mitä tehdä Libyan kriisille. Turvallisuusneuvoston maat eivät päässeet yhteisymmärrykseen päätöslauselmasta, jolla olisi vaadittu tulitaukoa Libyan pääkaupungin Tripolin taisteluihin.

Britannia on luonnostellut päätöslauselmaa, mutta se ei kelvannut Venäjälle, eikä myöhemmin kolmelle, turvallisuusneuvoston väliaikaisena jäsenenä olevalle Afrikan maalle.

Taistelut Tripolissa ovat viime päivinä kiihtyneet. Eilen ainakin kuusi siviiliä kuoli ja 35 haavoittui raketti-iskussa. (Lähde: AFP)

Raskin Boston tasoitti otteluvoitot vieraskaukalossa

Tuukka Raskin Boston Bruins on tasoittanut otteluvoitot Toronto Maple Leafsia vastaan 2–2:een jääkiekon NHL-pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Boston voitti vieraskaukalossa 6–4.

Rask torjui ottelussa 38 laukausta.

David Pastrnak teki Bostonille kaksi maalia. Kahdesti maalinteossa onnistui myös Toronton hyökkääjätähti Auston Matthews.

Toronto nousi kolmannessa erässä 2–5-tappioasemasta jo maalin päähän, mutta ei päässyt rinnalle.

Toronton Kasperi Kapanen sai peliaikaa 18 minuuttia.

Ihmeilta Manchesterissa päättyi kotikyyneliin - Tottenham välieriin vierasmaaleilla, vaikka City teki neljä

Jalkapallon Mestarien liigassa Tottenham otti myöhään eilen uskomattomien vaiheiden jälkeen välieräpaikan toisen englantilaisjoukkueen Manchester Cityn kustannuksella.

Ottelu Manchesterissa päättyi Cityn voittoon 4–3. Yhteismaalit menivät 4–4, jolloin jatkopaikka ratkesi Tottenhamin hyväksi vierasmaalisäännöllä.

Ottelussa tehtiin viisi maalia ensimmäisten 21 minuutin aikana, ja draamaa nähtiin myös toisella puoliajalla. Tottenhamin kannalta ratkaisevan 3–4-kavennuksen teki Fernando Llorente. Cityn Raheem Sterling osui vielä lisäajalla, mutta maali hylättiin paitsion takia.

Välierissä Tottenham kohtaa Ajaxin.

Illan toisessa kohtaamisessa Liverpool vei vieraspelin Portugalissa Portoa vastaan 4–1, ja otti paikan välieriin Barcelonaa vastaan musertavin yhteismaalein 6–1.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista FC Lahden tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 2 vk
0 €

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi