Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Suomalaiset lapset saivat yli 30 000 influenssarokotusta enemmän kuin edellistalvena

Influenssarokotuksen sai syksyn ja talven mittaan yli 68 000 iältään 3–6-vuotiasta lasta. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Suomalaisille lapsille on tänä syys- ja talvikautena annettu yli 30 000 influenssarokotusta enemmän kuin vastaavana aikana vuotta aiemmin, ilmenee Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n alustavista tiedoista. Yli 65-vuotiaiden influenssarokotuksia annettiin muutamia tuhansia aiempaa enemmän.

Taustalla on ainakin se, että influenssarokote on viime syksystä lähtien ollut maksuton myös 3–6-vuotiaille. Aiemmin maksuton rokote oli tarjolla alle kolmivuotiaille puolen vuoden iästä eteenpäin.

THL:n ylilääkärin Hanna Nohynekin mukaan oleellista on myös se, että neuvoloiden terveydenhoitajat ottavat influenssarokotuksen esille vanhempien kanssa.

– Varmaan kaikista tärkeintä on se terveydenhoitajien työ neuvolassa, sanoo Nohynek.

Influenssarokotuksen sai syksyn ja talven mittaan yli 68 000 iältään 3–6-vuotiasta lasta. Edellisellä talvikaudella määrä oli 45 000:n paikkeilla. Alle kolmivuotiaiden rokotusten määrä taas kasvoi yli 68 000:sta lähes 79 000:een.

Rokotteista ei ole tullut pulaa

Yli 65-vuotiaiden lisäksi myös työikäiset ovat hankkineet influenssarokotuksia aiempaa enemmän. Tarkkoja lukuja ei kuitenkaan ole THL:n tiedossa, koska näistä rokotuksista suuri osa on annettu työterveyshuollossa yksityisillä lääkäriasemilla.

Nohynekin mukaan lapsille tarkoitetut nenäsumuterokotteet ovat muutamissa terveyskeskuksissa tilapäisesti loppuneet kesken, mutta kaiken kaikkiaan rokotteista ei ole ollut pulaa.

Alustavien tietojen perusteella sairastuneiden määrä on päättyvällä talvikaudella selvästi pienempi kuin vuotta aiemmin. Osalla potilaista influenssa voi olla hyvinkin vakava, mutta toisilla se menee ohi pienenä kuumetautina.

Influenssakausi lähestyy Suomessa loppuaan. Nohynek huomauttaa kuitenkin, että viruksia voi kohdata siellä missä ihmiset eri puolilla maailmaa kohtaavat – etenkin kansainvälisillä lentokentillä.

– Influenssahan on matkailijoiden yleisin rokotuksilla ehkäistävä tauti. Koskaan ei ole liian myöhäistä hankkia rokotusta, Nohynek sanoo.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi