Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Kokoomusministerit soten kaatumisesta: Vetovastuussa olleet keskustaministerit epäonnistuivat

Sote- ja maakuntauudistusta neuvotelleet Sanni Grahn-Laasonen, Antti Häkkänen, Paula Risikko, Anne-Mari Virolainen sanovat yhteisessä tiedotteessaan, että keskustan syytökset ovat aiheettomia. LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN

Kaksi nykyistä ja kaksi entistä kokoomusministeriä langettaa syyn sote-uudistuksen kaatumisesta keskustan niskaan. Sote- ja maakuntauudistusta neuvotelleet Sanni Grahn-Laasonen, Antti Häkkänen, Paula Risikko, Anne-Mari Virolainen sanovat yhteisessä tiedotteessaan, että keskustan syytökset ovat aiheettomia.

– Hankkeen vetovastuussa olleet keskustaministerit epäonnistuivat tehtävissään, kuten johtamisessa, kokoomuslaiset moittivat.

Lisäksi aikataulut olivat kokoomuslaisten mukaan liian kireät, mikä oli seurausta keskustan halusta järjestää maakuntavaalit mahdollisimman aikaisin.

Sote-uudistuksen suurimmat haasteet liittyivät maakuntahallintoa koskevaan esitykseen. Sen läpisaamiseksi eduskunnassa hallitukselta olisi tarvittu uusi, täydentävä esitys.

– Vastuuministeri on aina vastuussa hankkeiden etenemisestä. Sitä vastuuta ei voi siirtää muille, kokoomuksen neuvottelijat tähdentävät.

Perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko (kesk.) roimi keskiviikon vaalitentissä kokoomusta sen roolista soten kaatumisessa.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi