Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Korkeasaaren villieläinsairaala ottanut vastaan kevään ensimmäisen kuuttipotilaan

Kaikki lepäilevät kuutit eivät ole avun tarpeessa. Helsingin Eiranrannan uimarannalle ajautui kuutti viime keväänä. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Korkeasaaren villieläinsairaalassa on hoidossa kevään ensimmäinen kuuttipotilas. Se tuotiin sairaalaan tiistaina Sipoosta.

Löydettäessä kuutti oli väsynyt ja laiha, ja se oli raahannut itsensä satojen metrien päähän merestä. Nyt se on sairaalan mukaan virkistynyt ja nakertaa ahnaasti silakoita. Ensi viikolla sille tarjoillaan myös eläviä pikkukaloja.

Itämeren harmaahylkeet synnyttävät poikasensa jäälle helmi–maaliskuussa. Emo imettää poikasta rasvaisella maidolla kolmisen viikkoa. Kasvaneen rasvakerroksen turvin hylkeenpoikanen voi aloittaa itsenäisen elämän. Kuutilla on aluksi pörröinen valkea karva, joka vaihtuu vettä hylkivään turkkiin. Tällöin se voi alkaa opetella kalan pyydystämistä.

Näihin aikoihin luodoilla näkyy kuutteja lepäilemässä, eivätkä ne kaikki ole suinkaan avun tarpeessa. Jos ei tiedä, pitäisikö kuuttia auttaa, neuvoja saa muun muassa juuri Korkeasaaren villieläinsairaalasta.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi