Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Poliisi ei epäile rikosta Teuvo Hakkaraisen vaalimainoksessa

Kansanedustaja Teuvo Hakkaraisen vaalimainoksesta ei käynnistetä esitutkintaa. Kuva: Martti Kainulainen

Poliisi ei aloita rikostutkintaa kansanedustaja Teuvo Hakkaraisen (ps.) vaalimainoksesta. Sisä-Suomen poliisin rikosylikomisario Olavi Saunamäen mukaan poliisin tekemän esiselvityksen ja syyttäjien kanssa käytyjen keskustelujen perusteella asiassa ei ole syytä epäillä rikosta, eli esitutkintaa ei käynnistetä.

Asiassa mahdollisena epäiltynä rikosnimikkeenä nousi esiin kiihottaminen kansanryhmää vastaan. Rikosilmoituksia asiasta ei tehty, vaan poliisi teki esiselvityksen omasta aloitteestaan viran puolesta sen jälkeen, kun julkisuudessa spekuloitiin mainoksen kyseenalaisuudella ja sillä, että kyseessä voisi olla jopa rikos. Hakkaraisen auton kylkeen oli teipattu maaliskuun lopussa tekstit ”Matu, mistä tulet? Sinne menet!” sekä ”Turvapaikkaturistit ulos joka ukko”.

Matu-lyhenteellä on viitattu tyypillisesti sanaan maahantunkeutuja. Asian noustua julkisuuteen Hakkarainen kertoi tarkoittaneensa lyhenteellä maaseudun tulevaisuutta. Sittemmin asiaan otti kantaa myös puolueen puheenjohtaja Jussi Halla-aho, joka myönsi matu-lyhenteellä perinteisesti tarkoitetun ”maahantunkeutujaa eli turvapaikkaturistia”. Halla-aho totesi perussuomalaisten puolueena vastustavan turvapaikkaturismia, mutta olevan eri asia, millä lailla tämä kannattaa ilmaista. Pian Hakkarainen ilmoitti vaihtaneensa autonsa teippaustekstit siten, ettei matu-sanaa enää käytetä.

Esiselvityksen valmistumisesta kertoi ensimmäisenä Yle.

Heli Paananen
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi