Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Virkamiehet rahoittaisivat väylien ylläpidon ja rakentamisen tiemaksuilla

Perusväylien ylläpitoon tarkoitettuja määrärahoja pitäisi näkemyksen mukaan korottaa pysyvästi 300 miljoonalla eurolla vuodessa. Lehtikuva / Linda Manner

Liikenne- ja viestintäministeriön virkamiehet esittävät, että väylien ylläpito ja rakentaminen rahoitettaisiin alueellisilla tai valtakunnallisilla tiemaksuilla.

Perusväylien ylläpitoon tarkoitettuja määrärahoja pitäisi virkamiesnäkemyksen mukaan korottaa pysyvästi 300 miljoonalla eurolla vuodessa. Liikenneinfrastruktuurin kehittämiseen pitäisi varata vuosittain yli 500 miljoonaa euroa enemmän kuin nyt.

Virkamiehet ehdottavat seuraavaan hallitusohjelmaan väyläverkon korjausvelan lyhentämistä. Maanteiden ja ratojen korjausvelka on kasvanut 2,5 miljardiin euroon. Esityksen mukaan laadukas liikenneverkko palvelee ihmisten hyvinvointia ja elinkeinoelämän kilpailukykyä.

Panostukset liikenneverkkoon tulisi nähdä investointeina kaupallisesti rahoitettujen viestintäverkkojen tapaan, virkamiehet painottavat

Keinona kehittää liikenneverkkoa virkamiehet näkevät maanteiden omistuksen siirtämisen valtionyhtiölle. Joustavampi budjettirahoitus ja hankeyhtiöt eivät riitä. Elinkeinoelämän kilpailukykyä ja kestävää kasvua tukevien liikennehankkeiden rahoitustarve on ensi vuosikymmenellä jopa 60 miljardia euroa, kun vuosittaiset liikenneinvestoinnit ovat jääneet 450 miljoonaan euroon.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi