Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Poliisi keskeytti tutkinnan Lahdessa Hesburgerin ranskalaisista löytyneistä neuloista

Hämeen poliisi on keskeyttänyt esitutkinnan tapauksessa, jossa asiakas oli löytänyt neuloja Lahdessa Hesburger-ravintolasta ostamistaan ranskanperunoista.

Tutkinnan perusteella poliisi pitää hyvin epätodennäköisenä, että neulat olisivat päätyneet ranskalaisiin ennen myyntitilannetta. Sellaisesta ei ole näyttöä, ja sen vuoksi ei ole perustetta jatkaa tutkintaa.

Neulat löytyivät tammikuun lopussa, kun perhe oli ostanut Salpausselän Hesburgerista mukaan kaksi annosta ranskanperunoita. Autossa perheen tytär löysi ensimmäisen viisisenttisen parsinneulan taitellessaan ranskalaisia puoliksi. Pian neuloja löytyi kaksi lisää.

Poliisi kirjasi asiasta rikosilmoituksen ja tapausta tutkittiin pahoinpitelyn yrityksenä.

Esitutkinnassa selvitettiin sitä, miten neulat olisivat voineet joutua ranskanperunoihin ennen tai jälkeen myyntitilanteen. Poliisi tutki sekä ranskalaisten valmistuspaikkaa että ravintolaa, jossa ne paistettiin ja myytiin. Myös ravintolan valvontakameroiden tallenteet tutkittiin.

- Hesburgeria ja sen työntekijöitä ei ole syytä epäillä rikoksesta. Pidän epätodennäköisenä myös sitä, että neulat olisi voitu laittaa myyntitilanteen jälkeen, sillä tiskillä on koko ajan ollut paikalla (ranskalaiset ostaneen) perheen jäsen, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Markku Vornanen.

Viime aikoina on eri puolilla Suomea ollut muutamia tapauksia, joissa neuloja on löytynyt kaupassa myytävistä tuotteista. Ravintolaruoasta neuloja ei Vornasen mukaan ole löytynyt.

- Tämä oli kovin ainutkertainen tapaus. Eikä muille asiakkaille ole tällaista sattunut. Oletan, että se olisi tullut poliisin tietoon.

Jos asiasta myöhemmin ilmenee uusia seikkoja, on tutkinta mahdollista avata uudelleen, kertoo poliisi.

Nina Räty
nina.raty@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi