Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Työttömien määrä väheni edelleen, erityisesti kunnostautuivat Hollola ja Kärkölä

Uusia avoimia paikkoja ilmoitettiin Hämeessä helmikuussa eniten lähihoitajille. Kuva: Viena Kytöjoki

Työttömien työntekijöiden määrä väheni helmikuussa Hämeen ely-keskuksen kuntien alueella 11 prosenttia vuoden takaisesta. Heitä oli helmikuun lopussa 18 314.

Tammikuusta työttömien työnhakijoiden määrä väheni Päijät- ja Kanta-Hämeessä parilla prosentilla eli runsaalla 400 henkilöllä.

Vuodentakaiseen verrattuna työttömien työnhakijoiden määrä väheni Päijät-Hämeessä 10:llä ja Kanta-Hämeessä 12 prosentilla. Päijät-Hämeessä työttömiä työnhakijoita oli te-toimistossa kirjoilla helmikuun lopussa 11 427.

Työttömien määrä väheni vuodentakaisesta Humppilaa lukuun ottamatta kaikissa Hämeen ely-keskuksen alueen kunnissa. Suhteellisesti nopeinta työttömyyden laskuvauhti edellisvuodesta oli Päijät-Hämeessä Hollolassa ja Kärkölässä, molemmissa 20 prosenttia.

Alueen matalimmat työttömyysasteet olivat Kanta-Hämeen puolella Lopella (5,2), Hausjärvellä (5,9) ja Hattulassa (6,7 prosenttia). Korkeimmat työttömyysasteet löytyvät Heinolasta (13,9) ja Lahdesta (13,8 prosenttia). Muutos parempaan on ollut lievä, tammikuussa molempien kaupunkien työttömyysaste oli 14,1 prosenttia.

Alle 25-vuotiaiden nuorten työttömien osuus alle 25-vuotiaasta työvoimasta oli Hämeessä helmikuussa 15,4 prosenttia. Ulkomaalaisten työttömien työnhakijoiden osuus ulkomaalaisesta työvoimasta oli 25,3 prosenttia.

Pitkäaikaistyöttömiä eli yhtäjaksoisesti vähintään vuoden työttömänä olleita oli helmikuun lopussa 5 408. Se on lähes neljännes vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Lue myös: Koeaikapurku päättää yhä useamman työsuhteen – "Koen, että minua on käytetty hyväksi", sanoo Antti Lukkari, jonka oppisopimus purettiin ilman selitystä
 

Yli 50-vuotiaiden työttömien työnhakijoiden määrä pieneni vuodentakaisesta 11 prosenttia. Alle 25-vuotiaita työttömiä työnhakijoita oli yhä lähes 2 500, mikä on kuitenkin viisi prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten.

Kari Anttinen
kari.anttinen@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi